WarmWater

Uit Pv en zonneboiler wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Om warm tapwater te bekomen bestaan er verschillende manieren om evt bij te verwarmen

De standaard zonneboiler

Standaardzonneboiler1.jpg

Een standaard zonneboiler bestaat uit een collector en een voorraadvat 200 a 300liter(naargelang het aantal personen in het gezin). Het collectorwater wordt rondgepompt in een gesloten circuit waarin zich glucose bevindt (Vorstvrij). Een standaard zonneboiler heeft een naverwarmer nodig. Dit kan zijn: een cv ketel, een combiketel of een modulerende badgeiser .

De Compacte zonneboiler

Compactezonneboiler1.jpg

Een compacte zonneboiler lijkt sterk op de standaard zonneboiler. Deze boiler heeft echter geen apart voorraadvat nodig , het warme water wordt in de collector op het dak bewaard. Hier loopt het opgewarmde water uit het voorraadvat via de naverwarmer naar de kraan. Is het water te koud, dan brengt de naverwarmer het op de gewenste temperatuur.

De Cv zonneboiler

Cvzonneboiler1.jpg

Een cv-zonneboiler is een boiler waarbij de cv-ketel zorgt dat de temperatuur van het water in het voorraadvat altijd op het gewenste temperatuurniveau is. Een gedeelte van het water in het voorraadvat wordt direct door de cv-ketel naverwarmd. Er is direct een forse hoeveelheid warm water beschikbaar.
Feel free to edit.
Homepagina

Deel uw ervaringen of zoek een oplossing voor uw probleem op het Forum


Deze Wiki werkt nauw samen met de volgende websites:[bewerken]

==Zonstraal 23 jan 2009 20:01 (UTC)