Wago controller

Uit Pv en zonneboiler wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Stef en ik zijn de laatste tijd druk bezig om met een Wago controller (PLC) die een ingebouwde webserver heeft onze zonneboiler en pv panelen te loggen. Voordeel van deze controller is dat de mogelijkheden eigenlijk onbeperkt zijn. Het is ook perfect mogelijk om bv. je cv ketel er mee te controleren en/of aan te sturen via het www.
Wel is er natuurlijk een programma nodig om de controller te vertellen wat hij juist moet doen, hiervoor moet men zelf gaan programmeren of iemand zoeken die het wil en kan doen.

Enigste probleem is dat de webserver geen massale bezoekers cijfers aankan. Vandaar dat we liever geen linken hier plaatsen. Maar Stefaan heeft het op zijn website http://www.zonstraal.nl/wago.htm allemaal keurig uitgelegd met
hele mooie plaatjes.
Via PB kan eventueel wel de juiste link aangevraagd worden voor de echte belangstellende.

Update: inmiddels werkt het e-mail systeem en krijgen we o.a. waarschuwingen bij volgende GSC storingen en het opstarten en uitschakelen van de omvormer. Alsmede het actuele vermogen wat de omvormer afgeeft. Tevens wordt de watermeter nu gelogd m.b.v. een reedcontact.

Ik (Stef, andere Stef dan Stef) ben ook bezig met de Wago controller. Ik zou die willen gebruiken om mijn toekomstige zonnepanelen te monitoren en later eventueel als basis voor domotica. Ik zit nog in de onderzoeksfaze. Op de pagina Wago hardware ben ik een lijst aan het maken van de bouwstenen die je aan de Wago controller kan koppelen + wat uitleg. Op basis van deze lijst ga ik een boodschappenlijst maken en een bestelling plaatsen.

website Wago België
Wago forum

Hier zijn enkele printscreens:

Wago.jpg

Wago01.png

Wago02.png

Wago03.png

Wago04.png