belangenvereniging voor particuliere duurzame energie

Waarom lid worden?

Door lid te worden van de Zonstraal VZW steunt u het doel van de VZW : het bevorderen van het gebruik en het opwekken van hernieuwbare energie.

Wij zijn al enkele jaren aanwezig op het zonstraal forum, als moderator of als actief lid. Daar hebben wij al enkele gewaardeerde gratis tools ter beschikking gesteld zoals PVcalc, PVDiary en Sunnylog.

Via dit zeer actieve forum kunt u vrijblijvend technische vragen stellen in verband met zonnepanelen, zonneboilers en meer exotische systemen voor het opwekken van groene energie.

Ook voor het beoordelen van offertes kunt u op het forum terecht.

Naar aanleiding van de recente problematiek rond de netvergoeding is wel duidelijk geworden dat dat nog niet voldoende was en dat we ons nu verder moeten organiseren om gehoord te worden door allerhande instanties die beslissingen nemen zonder rekening te houden met de mening van de gewone particuliere eigenaars van bijvoorbeeld zonnepanelen.

Tot nu toe was er nog geen organisatie die de belangen van de particulieren verdedigde en daar willen wij nu met de VZW verandering in brengen.

Om ons te steunen in onze verdere acties kunt u lid worden van de VZW voor een zeer bescheiden jaarlijkse bijdrage van momenteel 10 euro.

Met hoe meer leden we zijn, hoe meer onze stem gehoord zal worden.

Als lid kunt u via e-mail de meest recente informatie rond hernieuwbare energie ontvangen of op de ledenpagina's terugvinden.

Wist u bijvoorbeeld al dat Zonstraal VZW een juridische strijd is gestart tegen de netvergoeding zoals aangekondigd door de VREG ?
Een dergelijk proces is zeer duur omdat gespecialiseerde advocaten ingeschakeld moeten worden. De wetgeving rond energie is imeers zeer complex.

Om dergelijke kosten te kunnen betalen hebben we dus veel leden en financiele steun nodig.


Wilt u ons steunen in onze strijd : word dan nu lid.

Want ZONNE-energie, het is ONZE energie !

Erik De Decker
Voorzitter Zonstraal VZW