Goodwe omvormer Utility loss

Plaatst hier uw vragen en opmerkingen over omvormers
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Wouter00
Berichten: 4
Lid geworden op: 11 feb 2024, 09:33
Installatie Land: Nederland

Goodwe omvormer Utility loss

Bericht door Wouter00 »

Goedemorgen,

Na bijna een jaar goed gedraaid te hebben, heb ik al enkele keren een storing ontvangen op mijn Goodwe 3600 2 Mptt omvormer. Deze omvormer hangt in de schuur, dus ruim 20m kabel van de groepenkast (4mm2). Na enig speurwerk weet ik inmiddels dat het inhoudt dat de omvormer geen spanning van het net ontvangt. Als ik de groep en de omvormer uitzet reset deze fout zich. Maar ik wil er vanaf. Nu ervaren wij geen stroomuitval in huis. Wij hebben enkel elektriciteit en geen gas. Dus 3 fasen. Kan het zijn dat de installatie automaat dusdanig slecht is dat hij te weinig spanning doorgeeft aan de groep met de omvormer?

Ik hoop graag dat iemand de gouden tip heeft,

Alvast vriendelijk dank.

Mvg,
Wouter
Gebruikersavatar
janus
Site Admin
Site Admin
Berichten: 21338
Lid geworden op: 04 mar 2009, 22:39
Installatie Land: Ander
Locatie: Ten zuiden van antwerpen
Contacteer:

Re: Goodwe omvormer Utility loss

Bericht door janus »

Kan het zijn dat de installatie automaat dusdanig slecht is dat hij te weinig spanning doorgeeft aan de groep met de omvormer?
Dat zou mij verbazen maar kun je de spanning niet aflezen op de omvormer?
Welke foutmelding geeft de omvormer precies?
.
Mijn wens is: "Dat ook in de toekomst de zon voor iedereen gratis op mag komen."

Gelieve geen technische vragen via pb Klik voor Uitleg
Gebruikersavatar
Wouter00
Berichten: 4
Lid geworden op: 11 feb 2024, 09:33
Installatie Land: Nederland

Re: Goodwe omvormer Utility loss

Bericht door Wouter00 »

De exacte melding in de app is

Rasterfase UV-niveau1/Grid UF L1/Utility Loss
Gebruikersavatar
Luc6580
Master lid
Berichten: 807
Lid geworden op: 17 mei 2013, 10:49
Installatie Land: België
Locatie: Gijzegem (Aalst)

Re: Goodwe omvormer Utility loss

Bericht door Luc6580 »

Meten is weten.
Eerst en vooral moet U zeker zijn dat de PV panelen iets opbrengen (voldoende licht) en de ingangsspanning meten.(DC schakelaar op "ON")
Zonder PV vermogen blijft de omvormer "slapen".
Meet op de ingangsklemmen de netspanning.
Als deze aanwezig is en de omvormer doet niks, dan is de omvormer defect.
Is er geen netspanning...dan ligt daar de fout.
Gebruikersavatar
Wouter00
Berichten: 4
Lid geworden op: 11 feb 2024, 09:33
Installatie Land: Nederland

Re: Goodwe omvormer Utility loss

Bericht door Wouter00 »

Dank voor uw reactie.
Ik ga zo alles doormeten.

Dan ben ik helaas bang dat de omvormer het probleem is.
Gebruikersavatar
Luc6580
Master lid
Berichten: 807
Lid geworden op: 17 mei 2013, 10:49
Installatie Land: België
Locatie: Gijzegem (Aalst)

Re: Goodwe omvormer Utility loss

Bericht door Luc6580 »

10 jaar garantie op een Goodwe omvormer.
Gebruikersavatar
Wouter00
Berichten: 4
Lid geworden op: 11 feb 2024, 09:33
Installatie Land: Nederland

Re: Goodwe omvormer Utility loss

Bericht door Wouter00 »

In de app zie ik inderdaad dat de panelen spanning afgeven. Ook op de groep staat spanning, dus het zal de omvormer zijn.
Plaats reactie

Terug naar “Omvormers”