Daikin HT /kamerthermostaat Onderwerp is opgelost

Allerlei warmtepompen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
ericksenior
Senior lid
Berichten: 170
Lid geworden op: 19 nov 2013, 19:24
Installatie Land: België
Locatie: nazareth
Contacteer:

Daikin HT /kamerthermostaat

Bericht door ericksenior » 25 nov 2018, 18:17

Ik ben al een poos aan het zoeken naar een oplossing om mijn kamerthermostaat te bedienen via een APP ( ios)
Daikin heeft hier geen oplossing voor gezien mijn WP van de eerste generatie is.
Ikzelf denk nu een oplossing gevonden te hebben met bv de Zwave flush1 . Ik kan aan de aan/uit schakelaar deze relais hangen , denk ik???
De bedoeling is enkel aan /uit op afstand, geen temperatuur instelling.
Het knopje die op de kamerthermostaat aanwezig is is een BS1 , gewoon puls aan/uit.
Zou de thermostaat met de Zwave werken ? of zijn er andere betere oplossingen.
bedankt voor de suggesties.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
bruma
Master lid
Berichten: 2439
Lid geworden op: 20 mei 2013, 14:09
Installatie Land: Maak keuze

Re: Daikin HT /kamerthermostaat

Bericht door bruma » 25 nov 2018, 19:21

Kan jij je Daikin niet bedienen via infrarood?
Anders eens kijken naar de mini IR van broadlink en de bijhorende app
http://www.ibroadlink.com/app/

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk


Gebruikersavatar
ericksenior
Senior lid
Berichten: 170
Lid geworden op: 19 nov 2013, 19:24
Installatie Land: België
Locatie: nazareth
Contacteer:

Re: Daikin HT /kamerthermostaat

Bericht door ericksenior » 25 nov 2018, 20:01

bruma schreef:
25 nov 2018, 19:21
Kan jij je Daikin niet bedienen via infrarood?
Anders eens kijken naar de mini IR van broadlink en de bijhorende app
http://www.ibroadlink.com/app/

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk
Infrarrood lukt niet, mocht dit wel lukken dan nog geen toepassing, de bedoeling is op afstand aan/uit te zetten , ben veel afwezig gedurende een 2 a 3 dagen.
Ik zou de temp. kunnen instellen op b.v.17 maar dan is het te koud bij thuiskomst.

Gebruikersavatar
janus
Site Admin
Site Admin
Berichten: 11057
Lid geworden op: 04 mar 2009, 22:39
Installatie Land: Ander
Locatie: Ten zuiden van antwerpen
Sponsor ons: Afbeelding
Contacteer:

Re: Daikin HT /kamerthermostaat

Bericht door janus » 25 nov 2018, 20:09

Heb je al een Zwave systeem?
.
Mijn wens is: "Dat ook in de toekomst de zon voor iedereen gratis op mag komen."

Gelieve geen technische vragen via pb Klik voor Uitleg

Gebruikersavatar
ericksenior
Senior lid
Berichten: 170
Lid geworden op: 19 nov 2013, 19:24
Installatie Land: België
Locatie: nazareth
Contacteer:

Re: Daikin HT /kamerthermostaat

Bericht door ericksenior » 25 nov 2018, 23:41

janus schreef:
25 nov 2018, 20:09
Heb je al een Zwave systeem?
Nee Janus nog niet, ik zal ergens een centrale unit nodig hebben zeker ?

Gebruikersavatar
bruma
Master lid
Berichten: 2439
Lid geworden op: 20 mei 2013, 14:09
Installatie Land: Maak keuze

Re: Daikin HT /kamerthermostaat

Bericht door bruma » 25 nov 2018, 23:47

Indien het maar een contact aan/uit aansturen is kijk dan even naar een esp8226 module met externe voeding (anders schakelen die 230V)
Is te verkrijgen rond de 5€ en wifi gestuurd

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk


Gebruikersavatar
ldt
lid
Berichten: 62
Lid geworden op: 18 mei 2013, 10:22
Installatie Land: België
Locatie: zingem

Re: Daikin HT /kamerthermostaat

Bericht door ldt » 26 nov 2018, 18:06

is een modernere thermostaat geen optie ?
zonneboiler vaillant airostep 250
5001 wp zonnepanelen suntech
4825 wp zonnepanelen s energie
wp l/w daikin altherma
wp l/l mithubishi

Gebruikersavatar
ericksenior
Senior lid
Berichten: 170
Lid geworden op: 19 nov 2013, 19:24
Installatie Land: België
Locatie: nazareth
Contacteer:

Re: Daikin HT /kamerthermostaat

Bericht door ericksenior » 26 nov 2018, 21:42

ldt schreef:
26 nov 2018, 18:06
is een modernere thermostaat geen optie ?
is geen optie, mijn WP is van de eerste generatie en beschikt niet over aansluit mogelijkheden voor een moderne thermostaat.

Gebruikersavatar
mabo
lid
Berichten: 67
Lid geworden op: 28 jul 2015, 18:06
Installatie Land: Maak keuze

Re: Daikin HT /kamerthermostaat

Bericht door mabo » 04 jan 2019, 13:58

Misschien een Sonoff th16 schakelaar, je kan die bedienen met een app en er zit een temperatuursensor bij.
https://www.youtube.com/watch?v=hY2LxgUOX9w
https://www.itead.cc/sonoff-th.html

Ik heb die van mij bij Aliexpress gekocht, wel een maandje onderweg, als je het vlugger wil, kan je bij Amazon.de bestellen, of bij bol of zo (google is your friend)

Wel kijken hoeveel stroom je airco gebruikt, de th16 kan tot max 16A schakelen, en als de airco een grote inschakelstroom heeft kan dit op termijn ook wel roet in het eten gooien.

Bij mij komen ze binnenkort een airco installeren, en ik ben van plan om een sonoff pow te gebruiken, om het stroomverbruik te monitoren, zodat ik dat wat kan matchen met de produktie van de zonnepanelen.

Het voordeel van Sonoff is dat ze intern gebruik maken van een esp 8622 chip, en toelaten om de chip te herprogrammeren,
zodat je ze indien gewenst kan integreren met domotica systemen zoals openhab, domoticz, Alexa, Google Home, ....

Gebruikersavatar
bruma
Master lid
Berichten: 2439
Lid geworden op: 20 mei 2013, 14:09
Installatie Land: Maak keuze

Re: Daikin HT /kamerthermostaat

Bericht door bruma » 04 jan 2019, 19:17

Een airco sturen op zijn voeding? Ik vrees dat die dan geen lang leven beschoren is.

Gebruikersavatar
ericksenior
Senior lid
Berichten: 170
Lid geworden op: 19 nov 2013, 19:24
Installatie Land: België
Locatie: nazareth
Contacteer:

Re: Daikin HT /kamerthermostaat

Bericht door ericksenior » 04 jan 2019, 21:37

IDD een airco sturen op zijn voeding mag niet, de huidige thermostaat heeft meerdere functies en moet beschikbaar blijven.
Het probleem is bijna opgelost, ik heb een extra pcb tje nodig ( heb het intussen gevonden EKRT1AHTA) en dat wordt in de komende dagen ingebouwd.
Dit pcb laat een draadloos signaal toe die ik met de Honeywell round wireless kan bedienen via een app of met de thermostaat zelf.
Op die manier kan ik op afstand dag, week enz programmeren.
De bestaande thermostaat blijft maar wordt op sleeve gezet ipv master, is dus geen thermostaat meer.
De EKRT wordt vervangen door de Honeywell
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
DaRkMaN_FX
Master lid
Berichten: 2616
Lid geworden op: 17 mei 2013, 09:03
Installatie Land: België
Contacteer:

Re: Daikin HT /kamerthermostaat

Bericht door DaRkMaN_FX » 04 jan 2019, 23:37

Interessante oplossing.
Het is slave & master 😉
PV1: 30 x ERA Black Solar 190WP, Kostal PIKO 5.5, O: 165° : H:30° | PV2: 16 x LG NeON2 Black 300WP, SMA3000TL-21, O: 255° : H:30° | PV3: 10 x LG NeON2 Black 300WP, SMASB1.5-1VL-40, O: 75 & 255° (polystring) : H:30° | WP: Nibe F1145-12 | ZB: Tisun FI 2/3 + Tisun FS 375/1R

Gebruikersavatar
ericksenior
Senior lid
Berichten: 170
Lid geworden op: 19 nov 2013, 19:24
Installatie Land: België
Locatie: nazareth
Contacteer:

Re: Daikin HT /kamerthermostaat

Bericht door ericksenior » 05 jan 2019, 09:17

DaRkMaN_FX schreef:
04 jan 2019, 23:37
Interessante oplossing.
Het is slave & master 😉
thx $*

Plaats reactie