Hoeveel verbruikt een warmtepomp?

Allerlei warmtepompen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Christiaan
Master lid
Berichten: 936
Lid geworden op: 18 feb 2016, 10:20
Installatie Land: België

Re: Hoeveel verbruikt een warmtepomp?

Bericht door Christiaan » 04 dec 2018, 16:46

ivob schreef:
04 dec 2018, 16:30
Ik weet niet hoe je hier een lijst moet knippen/plakken, heb het in het forum werkblad wat leesbaar aangepast maar het gepubliceerde lijstje wordt niet 1:1 weergegeven.
( een schermprint maken en dat hier als beeld/picture posten lukt nog het best van al )

Gebruikersavatar
janus
Site Admin
Site Admin
Berichten: 11396
Lid geworden op: 04 mar 2009, 22:39
Installatie Land: Ander
Locatie: Ten zuiden van antwerpen
Sponsor ons: Afbeelding
Contacteer:

Re: Hoeveel verbruikt een warmtepomp?

Bericht door janus » 04 dec 2018, 17:41

Je kan de Excel toch ook als bijlage toevoegen.
.
Mijn wens is: "Dat ook in de toekomst de zon voor iedereen gratis op mag komen."

Gelieve geen technische vragen via pb Klik voor Uitleg

Gebruikersavatar
ivob
Master lid
Berichten: 4058
Lid geworden op: 20 dec 2012, 18:31
Installatie Land: België
Locatie: Regio Mechelen (B)

Re: Hoeveel verbruikt een warmtepomp?

Bericht door ivob » 04 dec 2018, 19:34

Het lijkt me niet te lukken om die tabel dan zichtbaar te maken in een tekstveld.
Dank krijg je gewoon een links naar een Microsoft virtuele omgeving waarvan je de tabel kan downloaden. Dat is niet de bedoeling.

Gebruikersavatar
ivob
Master lid
Berichten: 4058
Lid geworden op: 20 dec 2012, 18:31
Installatie Land: België
Locatie: Regio Mechelen (B)

Re: Hoeveel verbruikt een warmtepomp?

Bericht door ivob » 04 dec 2018, 19:40

Christiaan schreef:
04 dec 2018, 16:46
( een schermprint maken en dat hier als beeld/picture posten lukt nog het best van al )
Nee, want dan moet je die print ook ergens op een externe server hosten met een toegankelijke link.

Gebruikersavatar
Christiaan
Master lid
Berichten: 936
Lid geworden op: 18 feb 2016, 10:20
Installatie Land: België

Re: Hoeveel verbruikt een warmtepomp?

Bericht door Christiaan » 04 dec 2018, 19:43

ivob schreef:
04 dec 2018, 19:34
Het lijkt me niet te lukken om die tabel dan zichtbaar te maken in een tekstveld.
Dank krijg je gewoon een links naar een Microsoft virtuele omgeving waarvan je de tabel kan downloaden. Dat is niet de bedoeling.
Wegschrijven als een bestand met extensie *.csv of *.xls en dan hier uploaden zoals Janus voorstelt. Dat moet toch lukken. Misschien moet Janus hier nog eens kort schrijven hoe je zoiets moet uploaden.

En neen , je kan een print-screen hier ook uploaden. Janus , Help ! :D

Gebruikersavatar
janus
Site Admin
Site Admin
Berichten: 11396
Lid geworden op: 04 mar 2009, 22:39
Installatie Land: Ander
Locatie: Ten zuiden van antwerpen
Sponsor ons: Afbeelding
Contacteer:

Re: Hoeveel verbruikt een warmtepomp?

Bericht door janus » 04 dec 2018, 20:17

Of het document als bijlage toevoegen of een printscreen toevoegen meer mogelijkheden zijn er niet.
.
Mijn wens is: "Dat ook in de toekomst de zon voor iedereen gratis op mag komen."

Gelieve geen technische vragen via pb Klik voor Uitleg

Gebruikersavatar
Christiaan
Master lid
Berichten: 936
Lid geworden op: 18 feb 2016, 10:20
Installatie Land: België

Re: Hoeveel verbruikt een warmtepomp?

Bericht door Christiaan » 04 dec 2018, 21:13

@ivob

Ik probeer dit nu ook maar voor de eerste keer .... zie beeld hierna. Ik hoop dat het voor zichzelf spreekt. :-)

untitled.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
ivob
Master lid
Berichten: 4058
Lid geworden op: 20 dec 2012, 18:31
Installatie Land: België
Locatie: Regio Mechelen (B)

Re: Hoeveel verbruikt een warmtepomp?

Bericht door ivob » 04 dec 2018, 21:17

Inderdaad, maar ik kreeg dan alleen:
"Dagwaarden.docx (17.61 KiB) 1 keer bekeken"
Zonder het beeld dat er bij jou boven staat.
Zal wel ergens iets verkeerd gedaan hebben.
Maakt niet uit.

Gebruikersavatar
Christiaan
Master lid
Berichten: 936
Lid geworden op: 18 feb 2016, 10:20
Installatie Land: België

Re: Hoeveel verbruikt een warmtepomp?

Bericht door Christiaan » 04 dec 2018, 21:22

Een *.docx is de extensie voor "document" . De inhoud ervan zal de forumsoftware niet tonen. Je moet uit dat document het beeld op één of andere manier eruit halen en dat als een *.jpg bestand uploaden. Je kan het beeld op je scherm met de "printscherm" toets in het geheugen plaatsen en dan met "Paint" ( ken de nederlandse naam niet , gebruik steeds de engelse windows versies ) van het "clipboard" terughalen , en dan in JPG formaat op je schijf wegschrijven. Nadien kan je dat bestand vanaf je schijf uploaden.

Gebruikersavatar
ivob
Master lid
Berichten: 4058
Lid geworden op: 20 dec 2012, 18:31
Installatie Land: België
Locatie: Regio Mechelen (B)

Re: Hoeveel verbruikt een warmtepomp?

Bericht door ivob » 04 dec 2018, 21:39

Inderdaad, wat een omslachtig gedoe. :D
Op het einde moest je nog klikken op "plaats in tekst". Telkens overgekeken. :oops:

Gebruikersavatar
Christiaan
Master lid
Berichten: 936
Lid geworden op: 18 feb 2016, 10:20
Installatie Land: België

Re: Hoeveel verbruikt een warmtepomp?

Bericht door Christiaan » 04 dec 2018, 21:41

:D Piet Huysentruyt zou zeggen ... "En ... wat hebben we geleerd vandaag ? " :D


Maar ... zonet was de tabel mooi te zien , en nu plots niet meer ... :?: Ge hebt iets gewist door er wat tekst achteraf nog bij te plaatsen.

Gebruikersavatar
ivob
Master lid
Berichten: 4058
Lid geworden op: 20 dec 2012, 18:31
Installatie Land: België
Locatie: Regio Mechelen (B)

Re: Hoeveel verbruikt een warmtepomp?

Bericht door ivob » 04 dec 2018, 21:56

nieuwbouw123 schreef:
02 nov 2018, 03:46
Hebben jullie er een beeld van hoeveel kWh jullie panelen tijdens het stookseizoen produceren?
Niet dat je er zelf veel aan gaat hebben maar hierbij een gedeeltelijk uittreksel van enkele van mijn cijfers van de afgelopen week.
Betreft een installatie met omvormer 5 kWp en 5.6 kWp panelen.
Zonstraal.jpg
Ik hou die gegevens gewoon bij om, als het ooit zo ver zou komen, cijfermateriaal te hebben om eventueel een batterijpack te plaatsen dat
bruikbaar is. Met gemiddelde maandwaarden ben je dan niet veel omdat je batterijen moet hebben die iedere dag moeten kunnen overbruggen, in alle weersomstandigheden.
ps. 5/12 staat bij PVC reeds gelogd omdat dit gevat wordt na zonsondergang en shut down omvormer. Sommige waarden, waar een derde toch niets aan heeft, zijn gewist om privacy redenen.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door ivob op 04 dec 2018, 22:14, 4 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
ivob
Master lid
Berichten: 4058
Lid geworden op: 20 dec 2012, 18:31
Installatie Land: België
Locatie: Regio Mechelen (B)

Re: Hoeveel verbruikt een warmtepomp?

Bericht door ivob » 04 dec 2018, 21:58

Christiaan schreef:
04 dec 2018, 21:41
:D Piet Huysentruyt zou zeggen ... "En ... wat hebben we geleerd vandaag ? " :D


Maar ... zonet was de tabel mooi te zien , en nu plots niet meer ... :?: Ge hebt iets gewist door er wat tekst achteraf nog bij te plaatsen.
Nee ik had de tabel eerst als test er ingezet en dan gewist omdat het tussen een reply stond en dan terug afzonderlijk gepubliceerd. Maar ondertussen kwam jij daar weer tussen. :mrgreen:

Gebruikersavatar
Christiaan
Master lid
Berichten: 936
Lid geworden op: 18 feb 2016, 10:20
Installatie Land: België

Re: Hoeveel verbruikt een warmtepomp?

Bericht door Christiaan » 04 dec 2018, 22:24

Sorry , ik ben nogal een rappe bemoeial. :oops:

Zijn er hier lezers die iets kunnen vertellen over mijn vraag hierboven van - 04 dec 2018, 14:17 - Een vraagje voor de "specialisten"

Gebruikersavatar
ivob
Master lid
Berichten: 4058
Lid geworden op: 20 dec 2012, 18:31
Installatie Land: België
Locatie: Regio Mechelen (B)

Re: Hoeveel verbruikt een warmtepomp?

Bericht door ivob » 04 dec 2018, 22:30

bartgo schreef:
04 dec 2018, 16:24
Noteer je die cijfers manueel Ivob? Hoe haal je die automatisch naar een excel?
Sommige automatisch* en sommige waarden manueel**
* via een bedrijfsserver naar cloudruimte. De weerdata worden bv. geplukt van een vol automatisch weerstation dat draadloos zijn
gegevens doorgeeft aan een openbare server en toevallig op enkele 100 m van mijn WP ligt. Gezieen mijn WP ook steeds in de schaduw (N) staat
kunnen de waarden licht afwijken maar niet veel en bruikbaar voor het beoogde doel.
** bv. nog steeds niet gevonden hoe ik de daghoeveelheid hout automatisch kan doorseinen.

Het is maar een deelaspect van de waarden om op een vraag te antwoorden (verbruik WP in stookseizoen).
Andere waarden (zoals vervoer Km/water m³/....) worden bv. ook maandelijks doorgegeven via energieid.

Plaats reactie