overstappen naar lucht-lucht warmtepomp

Vertel alles over uw warmtepomp installatie.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
wwfje
Senior lid
Berichten: 121
Lid geworden op: 11 apr 2016, 22:57
Installatie Land: België
Locatie: Lovenjoel
Contacteer:

Re: overstappen naar lucht-lucht warmtepomp

Bericht door wwfje » 13 dec 2016, 09:41

Bedankt Alfa
Nee, het zijn 2 vaste lamellen die automatisch open gaan bij opstart.
In fluistermode gaat hij ook naar de 20
graden... Ik kan ook de deur meer open zetten natuurlijk.
Het is een MSZ-SF1.5VE van mitsubishi,
De compact versie...
Enfin het is niet ECHT een probleem maar toch vreemd.

Gebruikersavatar
bruma
Master lid
Berichten: 2288
Lid geworden op: 20 mei 2013, 14:09
Installatie Land: Maak keuze

Re: overstappen naar lucht-lucht warmtepomp

Bericht door bruma » 13 dec 2016, 09:44

volledig uitzetten en indien nodig op xx°zetten
kijken hoe lang het duurt vooraleer de ingestelde temp bereikt zal worden
mogelijks warmt het lokaal zo snel op dat die geen 16° temp nodig heeft

Gebruikersavatar
wwfje
Senior lid
Berichten: 121
Lid geworden op: 11 apr 2016, 22:57
Installatie Land: België
Locatie: Lovenjoel
Contacteer:

Re: overstappen naar lucht-lucht warmtepomp

Bericht door wwfje » 13 dec 2016, 11:32

Mijn badkamer is warmer dan 16 graden dus zou de wp toch moeten afslaan.
Hier zal wel een theorie achter zitten die maakt dat de wp toch rustig blijft door pruttelen.

Gebruikersavatar
wwfje
Senior lid
Berichten: 121
Lid geworden op: 11 apr 2016, 22:57
Installatie Land: België
Locatie: Lovenjoel
Contacteer:

Re: overstappen naar lucht-lucht warmtepomp

Bericht door wwfje » 22 feb 2017, 11:03

Een andere vraag...
Is het normaal dat mijn wp in fanstand automatisch het niet kan trekken bij vries temperaturen?
Ik moet hem minimum op 2 blokjes zetten.
Ik dacht dat hij zijn snelheid zou aanpassen...
Blijkbaar niet want de temperatuur zakt.

Gebruikersavatar
alfa
Master lid
Berichten: 1707
Lid geworden op: 23 dec 2014, 14:13
Installatie Land: België

Re: overstappen naar lucht-lucht warmtepomp

Bericht door alfa » 22 feb 2017, 11:10

wwfje schreef:
22 feb 2017, 11:03
Een andere vraag...
Is het normaal dat mijn wp in fanstand automatisch het niet kan trekken bij vries temperaturen?
Ik moet hem minimum op 2 blokjes zetten.
Ik dacht dat hij zijn snelheid zou aanpassen...
Blijkbaar niet want de temperatuur zakt.
Uw lucht T rond binnenunit is te hoog door lage fan stand en daardoor begint die in deellast te zakken of valt uit .
Vermogen is te veel op die plaatst en T sensor geeft aan dat de ingesteld T is bereikt.
Uw binnen unit hangt eigenlijk te hoog (warmte stijgt)

Gebruikersavatar
wwfje
Senior lid
Berichten: 121
Lid geworden op: 11 apr 2016, 22:57
Installatie Land: België
Locatie: Lovenjoel
Contacteer:

Re: overstappen naar lucht-lucht warmtepomp

Bericht door wwfje » 22 feb 2017, 11:55

Ja, dat kan, de unit hangt in een mezaninne, nochtans heb ik nog ruim 150 cm tot aan het plafond.
Kan ik die sensor verplaatsen?

Gebruikersavatar
alfa
Master lid
Berichten: 1707
Lid geworden op: 23 dec 2014, 14:13
Installatie Land: België

Re: overstappen naar lucht-lucht warmtepomp

Bericht door alfa » 22 feb 2017, 12:10

wwfje schreef:
22 feb 2017, 11:55
Ja, dat kan, de unit hangt in een mezaninne, nochtans heb ik nog ruim 150 cm tot aan het plafond.
Kan ik die sensor verplaatsen?
Zou normaal kunnen , want die toestellen kan je ook laten sturen via een centrale huisthermostaat.
Even je installateur raadplegen.

Gebruikersavatar
wwfje
Senior lid
Berichten: 121
Lid geworden op: 11 apr 2016, 22:57
Installatie Land: België
Locatie: Lovenjoel
Contacteer:

Re: overstappen naar lucht-lucht warmtepomp

Bericht door wwfje » 22 feb 2017, 12:27

Bedankt, ik zal het eens vragen aan de installateur... Het is wel maar een simpele en compacte versie van mitsubishi. MSZ - SF.

Gebruikersavatar
wwfje
Senior lid
Berichten: 121
Lid geworden op: 11 apr 2016, 22:57
Installatie Land: België
Locatie: Lovenjoel
Contacteer:

Re: overstappen naar lucht-lucht warmtepomp

Bericht door wwfje » 23 feb 2017, 11:51

Ik kan natuurlijk ook de vraag temperatuur verhogen. Dat lost het probleem ook op, niet?

Gebruikersavatar
alfa
Master lid
Berichten: 1707
Lid geworden op: 23 dec 2014, 14:13
Installatie Land: België

Re: overstappen naar lucht-lucht warmtepomp

Bericht door alfa » 23 feb 2017, 13:44

wwfje schreef:
23 feb 2017, 11:51
Ik kan natuurlijk ook de vraag temperatuur verhogen. Dat lost het probleem ook op, niet?
Doe dit ook in woonruimte omdat de warmte in stille modus meer aan binnenunit blijft hangen.

Plaats reactie