Probleem: Spanning op string maar geen stroom (zelfbouw)

Kijk hier voor info over zelfbouw projecten.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Luc6580
Senior lid
Berichten: 354
Lid geworden op: 17 mei 2013, 10:49
Installatie Land: België
Locatie: Gijzegem (Aalst)
Contacteer:

Re: Probleem: Spanning op string maar geen stroom (zelfbouw)

Bericht door Luc6580 »

Wat is :" remote shutdown stekker"?
Ik heb een Goodwe 1000-NS en ken dit niet.
Gebruikersavatar
BertG
lid
Berichten: 20
Lid geworden op: 27 mei 2020, 16:13
Installatie Land: België
Locatie: Westerlo

Re: Probleem: Spanning op string maar geen stroom (zelfbouw)

Bericht door BertG »

Zit bij mijn omvormer tussen de wifi en AC stekker aansluiting. Denk niet dat elke versie dit heeft.
Gebruikersavatar
BertG
lid
Berichten: 20
Lid geworden op: 27 mei 2020, 16:13
Installatie Land: België
Locatie: Westerlo

Re: Probleem: Spanning op string maar geen stroom (zelfbouw)

Bericht door BertG »

Nog een aanvullende vraag:

De Goodwe 2500 omvormer blijft in de correcte landinstelling steevast hangen op een vermogen van 2300W terwijl die in de standaard 50Hz instelling wel tot zijn max. vermogen van 2500w kwam. Iemand een verklaring daarvoor?
Gebruikersavatar
janus
Site Admin
Site Admin
Berichten: 16471
Lid geworden op: 04 mar 2009, 22:39
Installatie Land: Ander
Locatie: Ten zuiden van antwerpen
Sponsor ons: Afbeelding
Contacteer:

Re: Probleem: Spanning op string maar geen stroom (zelfbouw)

Bericht door janus »

Hij zou zelfs naar 2750W moeten kunnen
https://cdn.webshopapp.com/shops/94720/ ... 1590666047
.
Mijn wens is: "Dat ook in de toekomst de zon voor iedereen gratis op mag komen."

Gelieve geen technische vragen via pb Klik voor Uitleg
Gebruikersavatar
BertG
lid
Berichten: 20
Lid geworden op: 27 mei 2020, 16:13
Installatie Land: België
Locatie: Westerlo

Re: Probleem: Spanning op string maar geen stroom (zelfbouw)

Bericht door BertG »

Verschil zit 'em blijkbaar aan de DC zijde, in landinstelling België Vpv 260V, in 50Hz default 295V. Die laatste ligt ook meer in lijn van wat de string moet kunnen leveren. Scheelt toch bijna 10% aan opbrengst. Vreemd dat die dat doet.
Gebruikersavatar
janus
Site Admin
Site Admin
Berichten: 16471
Lid geworden op: 04 mar 2009, 22:39
Installatie Land: Ander
Locatie: Ten zuiden van antwerpen
Sponsor ons: Afbeelding
Contacteer:

Re: Probleem: Spanning op string maar geen stroom (zelfbouw)

Bericht door janus »

Sorry maar dat snap ik niet?
.
Mijn wens is: "Dat ook in de toekomst de zon voor iedereen gratis op mag komen."

Gelieve geen technische vragen via pb Klik voor Uitleg
Gebruikersavatar
pe2x
Berichten: 2
Lid geworden op: 10 sep 2021, 16:29
Installatie Land: Nederland

Re: Probleem: Spanning op string maar geen stroom (zelfbouw)

Bericht door pe2x »

BertG schreef: 26 jun 2020, 08:05 Verschil zit 'em blijkbaar aan de DC zijde, in land instelling België Vpv 260V, in 50Hz default 295V. Die laatste ligt ook meer in lijn van wat de string moet kunnen leveren. Scheelt toch bijna 10% aan opbrengst. Vreemd dat die dat doet.
Hallo @BertG Ik heb hier in nederland met een Goodwe 2000XS in de morgen ook wel voldoende spanning voor op te starten maar geen stroom. en dan 2 uur later werkt alles wel.
Is het bij jou vorig jaar goed gekomen?
Henk
Plaats reactie

Terug naar “Zelfbouw installaties”