Fronius Hybride Off Grid

Post hier berichten over installaties die niet op het stroomnet aangesloten zijn, of ook zelfstandig kunnen werken.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Sun2you
Berichten: 3
Lid geworden op: 12 okt 2015, 13:14
Installatie Land: Nederland
Contacteer:

Fronius Hybride Off Grid

Bericht door Sun2you » 12 okt 2015, 13:21

Hallo forum,

Is er iemand die al ervaring heeft opgedaan met Fronius Symo Hybrid Off Grid systeem waar uiteindelijk ook een Fronius Solar Battery aan kan hangen. Wil zo'n systeem aanschaffen, maar hoor graag wat ervaringen.

Alvast bedankt!

Henk

Gebruikersavatar
janus
Site Admin
Site Admin
Berichten: 9066
Lid geworden op: 04 mar 2009, 22:39
Installatie Land: Ander
Locatie: Ten zuiden van antwerpen
Contacteer:

Re: Fronius Hybride Off Grid

Bericht door janus » 12 okt 2015, 15:09

Even verplaatst naar het off grid gedeelte van het forum.

Mogen we ook weten wat je met de installatie gaat doen, dan kunnen we misschien gerichte tips geven.
.
Mijn wens is: "Dat ook in de toekomst de zon voor iedereen gratis op mag komen."

Gelieve geen technische vragen via pb Klik voor Uitleg
Tevreden over het forum, overweeg een donatie

Gebruikersavatar
Sun2you
Berichten: 3
Lid geworden op: 12 okt 2015, 13:14
Installatie Land: Nederland
Contacteer:

Re: Fronius Hybride Off Grid

Bericht door Sun2you » 12 okt 2015, 15:19

Helemaal voor eigen gebruik. Ik woon in het aardbevings gebied. De kans is zeer aannemelijk dat er bij een aardige beving de toevoer van electriteit gaat stagneren.

Gebruikersavatar
janus
Site Admin
Site Admin
Berichten: 9066
Lid geworden op: 04 mar 2009, 22:39
Installatie Land: Ander
Locatie: Ten zuiden van antwerpen
Contacteer:

Re: Fronius Hybride Off Grid

Bericht door janus » 12 okt 2015, 15:23

Maar wil je helemaal off grid of alleen een backup hebben?
En hoelang wil je het daarmee uithouden maw hoeveel duizenden Euro's wil je investeren om x dagen te overbruggen?
.
Mijn wens is: "Dat ook in de toekomst de zon voor iedereen gratis op mag komen."

Gelieve geen technische vragen via pb Klik voor Uitleg
Tevreden over het forum, overweeg een donatie

Gebruikersavatar
Sun2you
Berichten: 3
Lid geworden op: 12 okt 2015, 13:14
Installatie Land: Nederland
Contacteer:

Re: Fronius Hybride Off Grid

Bericht door Sun2you » 12 okt 2015, 15:54

Nee, alleen off grid als het netwerk eruit ligt . Verkoop mijn huidige systeem. Maar wil ook gaan invoeden op 3 fasen. Neem aan dat het systeem zich tzt terug verdiend.
Denk aan 20 panelen LG 300 Wp ga ook over op electrisch koken, heb een sauna.

Gebruikersavatar
ivob
Master lid
Berichten: 2912
Lid geworden op: 20 dec 2012, 18:31
Installatie Land: België
Locatie: Tussen Mechelen en Montpellier.
Contacteer:

Re: Fronius Hybride Off Grid

Bericht door ivob » 12 okt 2015, 16:15

En in welk gebied van Nederland is die kans op aardbevingen dan zo groot dat het net er langdurig zal uitliggen?

Gebruikersavatar
janus
Site Admin
Site Admin
Berichten: 9066
Lid geworden op: 04 mar 2009, 22:39
Installatie Land: Ander
Locatie: Ten zuiden van antwerpen
Contacteer:

Re: Fronius Hybride Off Grid

Bericht door janus » 12 okt 2015, 16:34

Persoonlijk zou ik toch even nadenken voor je duizenden Euro's investeerd in iets wat je misschien nooit nodig hebt, dat verdien je ook nooit terug.
Een grotere installatie kan natuurlijk wel, maar dat backup gedoe :roll:

Neem dan een generatortje van 100€
.
Mijn wens is: "Dat ook in de toekomst de zon voor iedereen gratis op mag komen."

Gelieve geen technische vragen via pb Klik voor Uitleg
Tevreden over het forum, overweeg een donatie

Plaats reactie