welke meterstand doorgeven?

Plaats hier uw berichten over slimme meters en DNB's
Plaats reactie
Gebruikersavatar
christophe111
lid
Berichten: 15
Lid geworden op: 14 jan 2016, 15:42
Installatie Land: België

welke meterstand doorgeven?

Bericht door christophe111 » 27 sep 2016, 13:00

We hebben een nieuwbouw en zonnepanelen laten plaatsen.
Voor de zonnepanelen stond de nieuwe teller op 146 kwh.
Nu staat hij op 998980,ik weet dat deze van de winter nog vooruit zal draaien.
Wat moet ik dan doorgeven als ze de stand opvragen in april als deze op 999.... staat?
Het is dan toch dat ik precies 999.... en zoveel kwh heb verbruikt of zie ik dit verkeerd? :roll: ù%

Gebruikersavatar
ivob
Master lid
Berichten: 4058
Lid geworden op: 20 dec 2012, 18:31
Installatie Land: België
Locatie: Regio Mechelen (B)

Re: welke meterstand doorgeven?

Bericht door ivob » 27 sep 2016, 13:24

Ofwel komt de controleur langs en leg je hem de situatie uit.
Ofwel doe je het elektronisch en krijg je automatisch de melding dat de meterstand te veel afwijkt en vul je in dat je een PV installatie
hebt en je teller teruggedraaid is.
Het beste wat je kan doen is dat je teller niet of nauwelijks is teruggedraaid.

Gebruikersavatar
christophe111
lid
Berichten: 15
Lid geworden op: 14 jan 2016, 15:42
Installatie Land: België

Re: welke meterstand doorgeven?

Bericht door christophe111 » 27 sep 2016, 13:32

Bedankt voor de info.
Dat zal moeilijk te plannen zijn zekers de teller niet of nauwelijks te laten terug draaien :lol:
Hopelijk krijg ik dan geen rekening van hier tot in Tokio.... :mrgreen:

Gebruikersavatar
janus
Site Admin
Site Admin
Berichten: 11396
Lid geworden op: 04 mar 2009, 22:39
Installatie Land: Ander
Locatie: Ten zuiden van antwerpen
Sponsor ons: Afbeelding
Contacteer:

Re: welke meterstand doorgeven?

Bericht door janus » 27 sep 2016, 16:43

Geen schrik hebben, ze weten dat je zonnepanelen hebt en dat de meter terug kan draaien.
Je zal dus 0 verbruik aangerekend krijgen.
.
Mijn wens is: "Dat ook in de toekomst de zon voor iedereen gratis op mag komen."

Gelieve geen technische vragen via pb Klik voor Uitleg

Gebruikersavatar
ivob
Master lid
Berichten: 4058
Lid geworden op: 20 dec 2012, 18:31
Installatie Land: België
Locatie: Regio Mechelen (B)

Re: welke meterstand doorgeven?

Bericht door ivob » 27 sep 2016, 21:06

christophe111 schreef:Bedankt voor de info.
Dat zal moeilijk te plannen zijn zekers de teller niet of nauwelijks te laten terug draaien :lol:
Hopelijk krijg ik dan geen rekening van hier tot in Tokio.... :mrgreen:
Waarom niet? Mijn tellerstand wijkt nooit meer dan 100 kWh af van de vorige stand.

Plaats reactie