Digitale meter uitlezen

Plaats hier uw berichten over slimme meters en DNB's
Plaats reactie
Gebruikersavatar
DaRkMaN_FX
Master lid
Berichten: 3908
Lid geworden op: 17 mei 2013, 09:03
Installatie Land: België
Contacteer:

Digitale meter uitlezen

Bericht door DaRkMaN_FX »

Dat is de API van een p1 uitlees toestel.

De website van Fluvius heeft geen API hoewel dit eenvoudig te realiseren is.
PV1: 30 x ERA Black Solar 190WP, Kostal PIKO 5.5, O: 165° : H:30° | PV2: 16 x LG NeON2 Black 300WP, SMA3000TL-21, O: 255° : H:30° | PV3: 10 x LG NeON2 Black 300WP, SMASB1.5-1VL-40, O: 75 & 255° (polystring) : H:30° | WP: Nibe F1145-12 | ZB: Tisun FI 2/3 + Tisun FS 375/1R
Gebruikersavatar
JulusCesar
lid
Berichten: 16
Lid geworden op: 20 mei 2019, 10:52
Installatie Land: België

Re: Digitale meter uitlezen

Bericht door JulusCesar »

fluvius.png
fluvius.png
JulusCesar schreef: 07 feb 2021, 14:54
efeen schreef: 07 feb 2021, 10:05 Fluvius plaatste mijn digitale meter op 27 januari. (zelf aangevraagd)
Maar ik moet al meer dan een week... 3 dagen wachten om mijn poorten te kunnen openen.

Is er geen api om deze uit te lezen? Zodat je niet meer hoeft in te loggen.
Ha ik ben dus niet alleen...meter staat er wel al van eind 2020....
Ik denk dat ze het systeem aan het updaten zijn.

api kan blijkbaar wel via homewizard
https://energy.homewizard.net/nl/suppor ... -api-beta-
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
toxictooms
lid
Berichten: 52
Lid geworden op: 29 jan 2019, 18:28
Installatie Land: België

Re: Digitale meter uitlezen

Bericht door toxictooms »

Wat zie je als je inlogt op mijn fluvius? Bij poortbeheer?
Daar moet je zelf nog de poorten open zetten.
Ook heb ik gemerkt dat mijn eerste p1 meter van homewizard enkel werkte met extra voeding.
Heb vandaag een andere gekregen en nu werkt hij perfect op de stroom van de DM.
Misschien kan je deze dingen als eens nakijken.
Gebruikersavatar
wopa
Berichten: 2
Lid geworden op: 12 feb 2021, 22:40
Installatie Land: België

Re: Digitale meter uitlezen

Bericht door wopa »

biestig schreef: 02 feb 2020, 20:34 Maw de lowi is de betere versie dan. Ok, weer wat slimmer geworden. Maar de raspberry pie optie is toch nog populair precies. Is deze optie dan beter?

Verstuurd vanaf mijn EML-L29 met Tapatalk
Heb hier zo'n LoWi geïnstalleerd, werkt best goed.
Ik zou deze echter graag op Loxone inlezen, iemand ervaringen hiermee?
Gebruikersavatar
janus
Site Admin
Site Admin
Berichten: 15884
Lid geworden op: 04 mar 2009, 22:39
Installatie Land: Ander
Locatie: Ten zuiden van antwerpen
Sponsor ons: Afbeelding
Contacteer:

Re: Digitale meter uitlezen

Bericht door janus »

Kan de Loxone dat dan?
Denk dat je ook beter een nieuw onderwerp start met je vraag.
.
Mijn wens is: "Dat ook in de toekomst de zon voor iedereen gratis op mag komen."

Gelieve geen technische vragen via pb Klik voor Uitleg
Gebruikersavatar
M_N_M
Senior lid
Berichten: 210
Lid geworden op: 21 mei 2013, 07:32
Installatie Land: Maak keuze
Locatie: Schellebelle
Contacteer:

Re: Digitale meter uitlezen

Bericht door M_N_M »

Ik zie hier P1 monitor staan om uit te lezen via raspberry pi maar bestaat er nog niets analoog voor op windows?
Ik zou iets analoogs willen bereiken via mijn netbook (met windows op) die nu toch reeds draait voor uitlezing zonnepanelen..
Afbeelding

Logging:
-> Eigen website
-> PVoutput.org
Gebruikersavatar
mabo
Senior lid
Berichten: 291
Lid geworden op: 28 jul 2015, 18:06
Installatie Land: Maak keuze

Re: Digitale meter uitlezen

Bericht door mabo »

Er is iemand een programma voor windows aan het maken.
Het werkt al, hij vraagt mensen om het verder te testen, zodat hij er nog eventuele foutjes kan uithalen of dingen verbeteren.
https://gathering.tweakers.net/forum/li ... es/2050924
Ik heb het zelf niet geprobeerd, omdat ik geen windows gebruik, enkel linux op mijn laptop.
Ik kan alles op mijn PC bekijken, en aan en uit zetten op mijn PC, via Home Assistant.

Buiten dat is er ook nog een ander P1meter topic op Tweakers
https://gathering.tweakers.net/forum/li ... 2#66161512

Je zou eventueel ook Home Assistant in een virtuele machine op je PC kunnen installeren.
Ik heb dat een tijdje gedaan, om uit te proberen, vooraleer ik het op een raspberry gezet heb.
Nieuwe dingen probeer ik ook eerst uit in de VM alvorens ze bij op de raspberry te zetten.
Gebruikersavatar
JulusCesar
lid
Berichten: 16
Lid geworden op: 20 mei 2019, 10:52
Installatie Land: België

Re: Digitale meter uitlezen

Bericht door JulusCesar »

Ondertussen kon ik vorige midden vorige week eindelijk mijn P1 pport open zetten...na een nacht proberen werd het inderdaad open gezet.

Homewizard energy doet wat het moet doen...wel met extra voeding via usb. Voorlopig dan toch ; ook daarvoor oplossing op komst?
Ook geïnstalleerd op een oude smartphone zonder sim kaart; is nu een monitor voor ons energy verbruik in huis.

Zou tof zijn mochten we met deze app:
-ook onze omvormer kunnen koppelen zodat je in de grafiek bijkomende info krijgt en ziet wat je zelf verbruikt van jouw eigen productie.
-mocht aan deze app een modulerende schakeling kunnen hangen om overtollige stroom naar bv een elektrische boiler te sturen.
Gebruikersavatar
DaRkMaN_FX
Master lid
Berichten: 3908
Lid geworden op: 17 mei 2013, 09:03
Installatie Land: België
Contacteer:

Re: Digitale meter uitlezen

Bericht door DaRkMaN_FX »

Ik heb een Domoticz (RPI) + HomeWizard P1 aan een DM hangen met een splitter.
Eens vergelijken of deze andere waarden rapporteert of niet.

De Domoticz monitored ook de waarden van een kWh teller (S0) en via API van SolarEdge
Sturing doe ik via een extra HAT => PiFace Digital 2

Tech Specs
2 Changeover Relays*
4 Tactile Switches
8 Digital Inputs
8 Open-Collector Outputs
8 LED Indicators
Graphical Emulator
Easy to program in Python 3 and 2, Scratch and C
Support for interrupts
Compatible with Raspberry Pi models A+, B+ and Raspberry Pi 2


Hier werkt de HomeWizard P1 zonder extra usb adapter.
P1 geeft genoeg stroom aan deze monitor
PV1: 30 x ERA Black Solar 190WP, Kostal PIKO 5.5, O: 165° : H:30° | PV2: 16 x LG NeON2 Black 300WP, SMA3000TL-21, O: 255° : H:30° | PV3: 10 x LG NeON2 Black 300WP, SMASB1.5-1VL-40, O: 75 & 255° (polystring) : H:30° | WP: Nibe F1145-12 | ZB: Tisun FI 2/3 + Tisun FS 375/1R
Gebruikersavatar
toxictooms
lid
Berichten: 52
Lid geworden op: 29 jan 2019, 18:28
Installatie Land: België

Re: Digitale meter uitlezen

Bericht door toxictooms »

JulusCesar schreef: 23 feb 2021, 11:56 Ondertussen kon ik vorige midden vorige week eindelijk mijn P1 pport open zetten...na een nacht proberen werd het inderdaad open gezet.

Homewizard energy doet wat het moet doen...wel met extra voeding via usb. Voorlopig dan toch ; ook daarvoor oplossing op komst?
Ook geïnstalleerd op een oude smartphone zonder sim kaart; is nu een monitor voor ons energy verbruik in huis.

Zou tof zijn mochten we met deze app:
-ook onze omvormer kunnen koppelen zodat je in de grafiek bijkomende info krijgt en ziet wat je zelf verbruikt van jouw eigen productie.
-mocht aan deze app een modulerende schakeling kunnen hangen om overtollige stroom naar bv een elektrische boiler te sturen.
De p1 meter moet werken zonder extra voeding. Hier werkte de eerste ook niet zonder extra voeding. Ze hebben mij een andere opgestuurd en die werkt perfect zonder voeding. Nu merk je pas echt dat je nooit alles wat je opwekt, direct kan opgebruiken.
Gebruikersavatar
JulusCesar
lid
Berichten: 16
Lid geworden op: 20 mei 2019, 10:52
Installatie Land: België

Re: Digitale meter uitlezen

Bericht door JulusCesar »

men gaat ook bij nakijken waarom voeding nodig is. Inderdaad het is moeilijk de op en eergeende curves te volgen...vandaar mijn vraag naar een "modulerende" schakelaar om dit automatisch af te voeren naar een eenvoudige elektrische boiler.
Gebruikersavatar
M_N_M
Senior lid
Berichten: 210
Lid geworden op: 21 mei 2013, 07:32
Installatie Land: Maak keuze
Locatie: Schellebelle
Contacteer:

Re: Digitale meter uitlezen

Bericht door M_N_M »

Heb je hiermee genoeg om uit te lezen? (lijkt me zo goedkoop)
https://www.homewizard.nl/homewizard-wi-fi-p1-meter

Ik heb een digitale meter sinds september 2020, zou dit volstaan om te werken zonder voeding of is dit niet "recent" genoeg? Kan ik dat ergens op de meter zelf zien?
Afbeelding

Logging:
-> Eigen website
-> PVoutput.org
Gebruikersavatar
DaRkMaN_FX
Master lid
Berichten: 3908
Lid geworden op: 17 mei 2013, 09:03
Installatie Land: België
Contacteer:

Re: Digitale meter uitlezen

Bericht door DaRkMaN_FX »

Welke DM heb je?

Hier werkt het zonder voeding en met API naar een DB.
PV1: 30 x ERA Black Solar 190WP, Kostal PIKO 5.5, O: 165° : H:30° | PV2: 16 x LG NeON2 Black 300WP, SMA3000TL-21, O: 255° : H:30° | PV3: 10 x LG NeON2 Black 300WP, SMASB1.5-1VL-40, O: 75 & 255° (polystring) : H:30° | WP: Nibe F1145-12 | ZB: Tisun FI 2/3 + Tisun FS 375/1R
Gebruikersavatar
bartgo
Master lid
Berichten: 772
Lid geworden op: 28 dec 2013, 12:00
Installatie Land: België

Re: Digitale meter uitlezen

Bericht door bartgo »

@DaRkMaN_FX hoe heb je de p1-poort eigenlijk opgesplitst om er 2 toestellen aan te hangen? Linkje naar het juiste kabeltje?
Gebruikersavatar
DaRkMaN_FX
Master lid
Berichten: 3908
Lid geworden op: 17 mei 2013, 09:03
Installatie Land: België
Contacteer:

Re: Digitale meter uitlezen

Bericht door DaRkMaN_FX »

bartgo schreef: 24 feb 2021, 09:14 @DaRkMaN_FX hoe heb je de p1-poort eigenlijk opgesplitst om er 2 toestellen aan te hangen? Linkje naar het juiste kabeltje?
https://www.homewizard.nl/p1-splitter-set
Samen besteld met de P1 monitor van HomeWizard en werkt perfect ;-)
PV1: 30 x ERA Black Solar 190WP, Kostal PIKO 5.5, O: 165° : H:30° | PV2: 16 x LG NeON2 Black 300WP, SMA3000TL-21, O: 255° : H:30° | PV3: 10 x LG NeON2 Black 300WP, SMASB1.5-1VL-40, O: 75 & 255° (polystring) : H:30° | WP: Nibe F1145-12 | ZB: Tisun FI 2/3 + Tisun FS 375/1R
Plaats reactie

Terug naar “Slimme meters en netbeheerders”