Stopzetten dubbele meter

Plaats hier uw berichten over slimme meters en DNB's
Plaats reactie
Gebruikersavatar
jdco123
Berichten: 2
Lid geworden op: 23 apr 2018, 13:32
Installatie Land: België

Re: Stopzetten dubbele meter

Bericht door jdco123 » 24 apr 2018, 23:35

slechts 51eur als ze dat vanop afstand kunnen doen? wie kan dit bevestigen

ik heb eens gezocht op de site van Eandis:
https://www.eandis.be/nl/veelgestelde-v ... aal-tarief

https://www.eandis.be/file/35151

-Remote tariefwissel electronische meter TUT > NT (dubbelvoudig naar enkelvoudig)
51,00 €

Gebruikersavatar
YveST3
Master lid
Berichten: 1799
Lid geworden op: 18 jul 2013, 11:28
Installatie Land: België
Locatie: Machelen
Contacteer:

Re: Stopzetten dubbele meter

Bericht door YveST3 » 25 apr 2018, 09:07

Alles hangt af van welk meter je hebt.
Woont je in één van de regio's waar ze testen gedaan hebben met een electronisch meter en heb je een electronisch meter dan veronderstel ik ja, heb je nog een Ferraris meter met een draaiende schijf dan nee (186 € btw excl.)
PV1 : 14 X 250 Canadian Solar - 3500 wp - SMA SB 3000 HF - Dak : Zuid 185° - 45°- 15/02/2011
PV2 : 8 x NSP300 mono full black ZO 147° + 6 NSP300 mono full black ZW 237° - 4200 wp - Omnik 3K-TL2 - Dak 40° helling - 22/01/2018

Gebruikersavatar
pimo
lid
Berichten: 85
Lid geworden op: 07 jul 2013, 09:58
Installatie Land: Maak keuze

Re: Stopzetten dubbele meter

Bericht door pimo » 25 apr 2018, 10:23

Ondanks dat ze signaal kunnen blokkeren, ook bij oude meter, vervangen ze bij Eandis blijkbaar liever de dubbele meter door enkelvoudige meter. Kost de verbruiker meer en zij zijn zeker dat nieuwe meter langer zal mee gaan en dus geen defecte meter grats hoeven te vervangen op kort termijn.....

Gebruikersavatar
janus
Site Admin
Site Admin
Berichten: 9926
Lid geworden op: 04 mar 2009, 22:39
Installatie Land: Ander
Locatie: Ten zuiden van antwerpen
Contacteer:

Re: Stopzetten dubbele meter

Bericht door janus » 25 apr 2018, 11:03

Ondanks dat ze signaal kunnen blokkeren, ook bij oude meter, vervangen ze bij Eandis blijkbaar liever de dubbele meter door enkelvoudige meter.
Dat signaal kunnen ze niet blokkeren, wel de module verwijderen maar dat kan alleen ter plaatse.
Echter het simpel optellen van bij meterstanden kost helemaal niets maar dat doen ze niet :-(
.
Mijn wens is: "Dat ook in de toekomst de zon voor iedereen gratis op mag komen."

Gelieve geen technische vragen via pb Klik voor Uitleg
Tevreden over het forum, overweeg een donatie

Gebruikersavatar
thorgal73
junior lid
Berichten: 6
Lid geworden op: 08 aug 2017, 14:33
Installatie Land: België

Re: Stopzetten dubbele meter

Bericht door thorgal73 » 12 mei 2018, 21:53

Bedenking : als im een nieuwe (enkeltarief) meter aanvraag, dan staat die vermoedelijk op 000000. Wat als ik meer stroom opwek het eerste jaar ? Staat die dan (bv.) op 999900 ? ( en hoeveel betaal je dan :mrgreen: ?)

Gebruikersavatar
bruma
Master lid
Berichten: 2088
Lid geworden op: 20 mei 2013, 14:09
Installatie Land: Maak keuze

Re: Stopzetten dubbele meter

Bericht door bruma » 12 mei 2018, 23:17

janus schreef:
Ondanks dat ze signaal kunnen blokkeren, ook bij oude meter, vervangen ze bij Eandis blijkbaar liever de dubbele meter door enkelvoudige meter.
Dat signaal kunnen ze niet blokkeren, wel de module verwijderen maar dat kan alleen ter plaatse.
Echter het simpel optellen van bij meterstanden kost helemaal niets maar dat doen ze niet :-(
Met de analoge meter kunnen ze dit niet, met de digitale wel, begrijpen wie het kan.

Gebruikersavatar
jef
lid
Berichten: 81
Lid geworden op: 18 mei 2013, 08:20
Installatie Land: Maak keuze

Re: Stopzetten dubbele meter

Bericht door jef » 12 mei 2018, 23:18

@ thorgal73: de nieuwe tellerstand wordt uw nulstand voor de volgende opname, en neen; je betaalt geen verbruik, wel alle mogelijke taksen en heffingen...

Gebruikersavatar
janus
Site Admin
Site Admin
Berichten: 9926
Lid geworden op: 04 mar 2009, 22:39
Installatie Land: Ander
Locatie: Ten zuiden van antwerpen
Contacteer:

Re: Stopzetten dubbele meter

Bericht door janus » 13 mei 2018, 08:42

bruma schreef:
12 mei 2018, 23:17
janus schreef:
Ondanks dat ze signaal kunnen blokkeren, ook bij oude meter, vervangen ze bij Eandis blijkbaar liever de dubbele meter door enkelvoudige meter.
Dat signaal kunnen ze niet blokkeren, wel de module verwijderen maar dat kan alleen ter plaatse.
Echter het simpel optellen van bij meterstanden kost helemaal niets maar dat doen ze niet :-(
Met de analoge meter kunnen ze dit niet, met de digitale wel, begrijpen wie het kan.
De analoge meter schakelt om op de algemene puls, de digitale meters kan je individueel aansturen.
.
Mijn wens is: "Dat ook in de toekomst de zon voor iedereen gratis op mag komen."

Gelieve geen technische vragen via pb Klik voor Uitleg
Tevreden over het forum, overweeg een donatie

Gebruikersavatar
bruma
Master lid
Berichten: 2088
Lid geworden op: 20 mei 2013, 14:09
Installatie Land: Maak keuze

Re: Stopzetten dubbele meter

Bericht door bruma » 13 mei 2018, 09:31

Ik ben onduidelijk geweest:
Bij de analoge meter heb je een tellerstand piek en eentje dal, die willen ze niet met elkaar combineren in hun SAP maar rekenen liever een vervanging van de meter aan. Goed gezien van hen gezien een analoge meter 30j meegaat en die nu op kosten van hun klant kan vervangen worden.

Bij de digitale meter heb je piekverbruik piekinjectie dalverbruik en dalinjectie, en blijkbaar kunnen ze nu wel piek verbruik en injectie met elkaar compenseren en idem voor dal maar ook weer niet piek en dal. Wat bewijst dat ze niet willen maar liever kosten aanrekenen aan hun klant.

Plaats reactie