Sunny explorer

Kijk hier voor datalog programma's en handleidingen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Martco
junior lid
Berichten: 8
Lid geworden op: 25 mei 2013, 19:35
Installatie Land: België
Locatie: Hamme

Sunny explorer

Bericht door Martco » 05 jul 2018, 17:29

Hoi,
Data word slecht uitgelezen van sma sb3000tl-20 met bluetooth.
zie bijlagen.
sunny explorer 1.JPG
en
sunny explorer 2.JPG
.
Ontbrekende gedeeltes
Aan wat kan dat liggen?
Gr,Marc.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
DaRkMaN_FX
Master lid
Berichten: 2621
Lid geworden op: 17 mei 2013, 09:03
Installatie Land: België
Contacteer:

Re: Sunny explorer

Bericht door DaRkMaN_FX » 05 jul 2018, 17:47

Dat je omvormer de data kwijt is (beperkt geheugen van 60 dagen) of dat je langer moet wachten tot alle data geladen is.
PV1: 30 x ERA Black Solar 190WP, Kostal PIKO 5.5, O: 165° : H:30° | PV2: 16 x LG NeON2 Black 300WP, SMA3000TL-21, O: 255° : H:30° | PV3: 10 x LG NeON2 Black 300WP, SMASB1.5-1VL-40, O: 75 & 255° (polystring) : H:30° | WP: Nibe F1145-12 | ZB: Tisun FI 2/3 + Tisun FS 375/1R

Gebruikersavatar
SBF
Senior lid
Berichten: 208
Lid geworden op: 28 jun 2013, 14:29
Installatie Land: België
Contacteer:

Re: Sunny explorer

Bericht door SBF » 05 jul 2018, 18:17

Je kan de cache van Sunny Explorer leeg maken.
In het "Extra's" menu, de laatste optie: "Lokaal energieopbrengstgeheugen wissen"
Daarna wordt alles wat in de omvormer zit opnieuw ingelezen
Afbeelding
Yet another tool to read power production of SMA® solar/battery inverters
Nu op GitHub

Gebruikersavatar
Martco
junior lid
Berichten: 8
Lid geworden op: 25 mei 2013, 19:35
Installatie Land: België
Locatie: Hamme

Re: Sunny explorer

Bericht door Martco » 05 jul 2018, 22:35

DaRkMaN_FX schreef:
05 jul 2018, 17:47
Dat je omvormer de data kwijt is (beperkt geheugen van 60 dagen) of dat je langer moet wachten tot alle data geladen is.


Beperkt geheugen??
Dat is toch nog geen 60 dagen (van 1 - 20 juni)?
En langer wachten , soms staat ie van tsmorgens tot savonds aan.
Gr,Marc.

Gebruikersavatar
Martco
junior lid
Berichten: 8
Lid geworden op: 25 mei 2013, 19:35
Installatie Land: België
Locatie: Hamme

Re: Sunny explorer

Bericht door Martco » 05 jul 2018, 22:36

SBF schreef:
05 jul 2018, 18:17
Je kan de cache van Sunny Explorer leeg maken.
In het "Extra's" menu, de laatste optie: "Lokaal energieopbrengstgeheugen wissen"
Daarna wordt alles wat in de omvormer zit opnieuw ingelezen

Ga dat morgen eens proberen,
Thanks.

Gebruikersavatar
janus
Site Admin
Site Admin
Berichten: 11066
Lid geworden op: 04 mar 2009, 22:39
Installatie Land: Ander
Locatie: Ten zuiden van antwerpen
Sponsor ons: Afbeelding
Contacteer:

Re: Sunny explorer

Bericht door janus » 05 jul 2018, 22:42

Beperkt geheugen??
Dat is toch nog geen 60 dagen (van 1 - 20 juni)?
En langer wachten , soms staat ie van tsmorgens tot savonds aan.
Als je dat in je eerste bericht even aangegeven had dan krijg je ook gerichter antwoord ;-)
.
Mijn wens is: "Dat ook in de toekomst de zon voor iedereen gratis op mag komen."

Gelieve geen technische vragen via pb Klik voor Uitleg

Gebruikersavatar
Koidream
Senior lid
Berichten: 488
Lid geworden op: 31 jan 2018, 16:21
Installatie Land: België
Locatie: Herk-de-Stad

Re: Sunny explorer

Bericht door Koidream » 06 jul 2018, 07:31

janus schreef:
05 jul 2018, 22:42
Als je dat in je eerste bericht even aangegeven had dan krijg je ook gerichter antwoord ;-)
Dat was (voor mij althans) toch duidelijk op zijn bijlage te zien..
22 x Jinko JKMS290M-60B (22x290 = 6,380 kWp) - Omvormer SB5.0-1AV-40 163
Oriëntatie -83° (ref. JRC: Zuiden = 0°) - Helling 30° - Herk-de-Stad

Gebruikersavatar
Martco
junior lid
Berichten: 8
Lid geworden op: 25 mei 2013, 19:35
Installatie Land: België
Locatie: Hamme

Re: Sunny explorer

Bericht door Martco » 06 jul 2018, 13:48

SBF schreef:
05 jul 2018, 18:17
Je kan de cache van Sunny Explorer leeg maken.
In het "Extra's" menu, de laatste optie: "Lokaal energieopbrengstgeheugen wissen"
Daarna wordt alles wat in de omvormer zit opnieuw ingelezen
Bij extra's staat alleen bij gegevens exporteren en apparaat update.

Plaats reactie