Vaillant auroSTEP

Hier kan men ontvangen offertes laten beoordelen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
srekuets
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 mar 2017, 16:04
Installatie Land: België
Locatie: Alken

Vaillant auroSTEP

Bericht door srekuets »

Dag,


We hebben een Vaillant ecoTEC exclusive VS286 staan en willen ook de productie sww bekijken.
Ik vroeg enkele offertes voor een drukloos auroSTEPplus VIH S2 250 kit plaatsing aan (collectoren, dakbevestiging, collectorleiding, glycol, pomp/sturing, boiler met twee warmtewisselaars). Een installateur antwoorde parallel met een druksysteem OEG 4plus pakket 300L (zelfde pakketinhoud + expansievat). De OEG kit prijs ligt zelfs een 10%lager dan Vaillant voor een meerrendement installatie van 6% (Belsolar simualtie).
0,4% komt voort uit de lichtelijk grotere boiler en 5,6% van de betere collectoren (gepatenteerd systeem voor buisverbinding aan absorptieplaat) met een optisch rendement van 0,845 en een stistandtemperatoor van 202graden. Bovendien geeft OEG 10 jaar garantie op de boiler, Vaillant slechts 5 jaar. https://www.oeg.net/nl

De producten van Vaillant zijn technisch hoogstaand en zeer goed gedocumenteerd. OEG bestaat aan de andere kant reeds 40 jaar en is niet zo goed gedoumenteerd. Heeft iemand van jullie ervaringen met OEG materiaal/zonneboilers?

OEG gebruikt KSW-E*, KSW*, KS2W* verschilregelaars. Vaillant gebruikt tussen het auroSTEPplus VIH S2 250 systeem, de ecoTEC exclusive VS286 en de VRC700 weersafhakelijke regeling de eBUS (data-bus communication interface gebruikt in verwarming en solaire energy toepassingen, hoofdzakelijk door Duitse producenten. Een tweede bezorgdheid van mij is of de KSW* zonneboiler regelaar "optimaal kan gekoppeld worden" met de eBUS/Ketel zodat de OEG boiler evengoed samenwerkt als de auroSTEP boiler met de ecoTEC exclusive VS286 ketel. Heb de installateur nog niet kunnen polsen hierover maar wil voorbereid beginnen aan het gesprek.

Plaats reactie