sunny beam

Allerlei
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Mari
Master lid
Berichten: 1316
Lid geworden op: 18 mei 2013, 07:12
Installatie Land: Nederland
Locatie: Tegelen

sunny beam

Bericht door Mari » 02 jul 2018, 10:59

Mijn sunny beam geeft plotseling een rare opbrengst.
Hij geeft bijvoorbeeld E-today 25.45 kwh aangeven.
Dit klopt totaal niet.
Als ik hem reset naar fabrieksinstellingen geeft hij wel het juiste aantal opgewekte kwh weer maar dat duurt maar enkele seconden.
Dan schiet het weer plots omhoog naar onverklaarbare waardes.
Wat kan er mis zijn.
Op de omvormer zelf klopt het overigens wel

Gebruikersavatar
janus
Site Admin
Site Admin
Berichten: 12136
Lid geworden op: 04 mar 2009, 22:39
Installatie Land: Ander
Locatie: Ten zuiden van antwerpen
Sponsor ons: Afbeelding
Contacteer:

Re: sunny beam

Bericht door janus » 02 jul 2018, 12:00

Iets met de voeding, batterijen?
.
Mijn wens is: "Dat ook in de toekomst de zon voor iedereen gratis op mag komen."

Gelieve geen technische vragen via pb Klik voor Uitleg

Gebruikersavatar
Mari
Master lid
Berichten: 1316
Lid geworden op: 18 mei 2013, 07:12
Installatie Land: Nederland
Locatie: Tegelen

Re: sunny beam

Bericht door Mari » 02 jul 2018, 13:22

Nee hoor, nieuwe batterijen er in gedaan, ook via usb op pc aangesloten , helpt allemaal niks.
Als ik de installatiegegevens verander, dus dat ik een veel grotere installatie heb, blijft het het zelfde.
Of ik nu bij instellingen het installatievermogen in wp verander of niet, geen verschil.
Overigens sunny explorer geeft wel alles juis aan.

Gebruikersavatar
Luc6580
Senior lid
Berichten: 265
Lid geworden op: 17 mei 2013, 10:49
Installatie Land: België
Locatie: Gijzegem (Aalst)
Contacteer:

Re: sunny beam

Bericht door Luc6580 » 02 jul 2018, 15:34

Je hebt het toch over een verkeerde uitlezing op het sunny beam toestel?
Ben je zeker dat hij jouw installatie uitleest en niet die van een buurman?
Is dit begonnen na batterijwissel?

Gebruikersavatar
Mari
Master lid
Berichten: 1316
Lid geworden op: 18 mei 2013, 07:12
Installatie Land: Nederland
Locatie: Tegelen

Re: sunny beam

Bericht door Mari » 03 jul 2018, 09:20

Ja heb het over uitlezen op sunny beam.

Hij leest alleen mijn installatie uit, bij zoeken geeft hij ook alleen mijn omvormer aan. Dus niet van buren ( hebben geen PV )
Inmiddels is het probleem opgelost.
Ik heb gisteren de batterijen eruit gehaald en het apparaat gewoon de hele nacht laten liggen.
Zojuist weer batterijen erin gedaan en de installatie geheel opnieuw ingevoerd.
Nu geeft hij alles weer goed aan.

Het probleem is niet ontstaan door batterijwissel, ik heb al jaren dezelfde batterijen ( eneloop )
en die worden netjes bijgeladen als ik de sunnybeam aansluit via usb.
Batterijstatus was gisteren ook voldoende.
Dit gaat overigens al vanaf eind 2012 goed.
Deze batterijen gaan overigens wekenlang mee alvorens er 2 streepjes weg zijn.
Dan laad ik ze weer op.

Wat het geweest is weet ik niet, ben wel blij dat het nu weer werkt.
In ieder geval bedankt voor het meedenken.

Plaats reactie