Smappee verbruiksmeter

Allerlei
Plaats reactie
Gebruikersavatar
bruma
Master lid
Berichten: 2596
Lid geworden op: 20 mei 2013, 14:09
Installatie Land: Maak keuze

Re: Smappee verbruiksmeter

Bericht door bruma » 29 nov 2018, 16:53

DaRkMaN_FX schreef:
13 sep 2018, 21:31
Een bidir 3 fase kWh teller gaat u direct een idee geven en kost een pak minder.
sommige van die meter spuwen slechts om de 6 à 10 sec hun gal (meetresultaten), wat waardeloos is voor het bijsturen van verbruik/injectie
Indien ik me niet vergis zouden de "slimme" domme meters via hun P1 poort ook zo werken

Gebruikersavatar
DaRkMaN_FX
Master lid
Berichten: 2770
Lid geworden op: 17 mei 2013, 09:03
Installatie Land: België
Contacteer:

Re: Smappee verbruiksmeter

Bericht door DaRkMaN_FX » 29 nov 2018, 19:28

Als je eentje neemt met 10.000 pulsen / kWh noem ik toch nauwkeurig hoor.
PV1: 30 x ERA Black Solar 190WP, Kostal PIKO 5.5, O: 165° : H:30° | PV2: 16 x LG NeON2 Black 300WP, SMA3000TL-21, O: 255° : H:30° | PV3: 10 x LG NeON2 Black 300WP, SMASB1.5-1VL-40, O: 75 & 255° (polystring) : H:30° | WP: Nibe F1145-12 | ZB: Tisun FI 2/3 + Tisun FS 375/1R

Gebruikersavatar
bartgo
Master lid
Berichten: 547
Lid geworden op: 28 dec 2013, 12:00
Installatie Land: België

Re: Smappee verbruiksmeter

Bericht door bartgo » 29 nov 2018, 20:28

Zou een meter die oorspronkelijk bedoeld was als groenedtroomteller ook dienst kunnen doen als s0 meter?

Gebruikersavatar
janus
Site Admin
Site Admin
Berichten: 11738
Lid geworden op: 04 mar 2009, 22:39
Installatie Land: Ander
Locatie: Ten zuiden van antwerpen
Sponsor ons: Afbeelding
Contacteer:

Re: Smappee verbruiksmeter

Bericht door janus » 29 nov 2018, 20:32

bartgo schreef:
29 nov 2018, 20:28
Zou een meter die oorspronkelijk bedoeld was als groenedtroomteller ook dienst kunnen doen als s0 meter?
Als er een s0 contact op zit kan dat.
.
Mijn wens is: "Dat ook in de toekomst de zon voor iedereen gratis op mag komen."

Gelieve geen technische vragen via pb Klik voor Uitleg

Gebruikersavatar
bruma
Master lid
Berichten: 2596
Lid geworden op: 20 mei 2013, 14:09
Installatie Land: Maak keuze

Re: Smappee verbruiksmeter

Bericht door bruma » 29 nov 2018, 23:28

Nu ben ik benieuwd: hoe weten die pulsjes of je injecteert of verbruikt

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk


Gebruikersavatar
janus
Site Admin
Site Admin
Berichten: 11738
Lid geworden op: 04 mar 2009, 22:39
Installatie Land: Ander
Locatie: Ten zuiden van antwerpen
Sponsor ons: Afbeelding
Contacteer:

Re: Smappee verbruiksmeter

Bericht door janus » 30 nov 2018, 15:13

bruma schreef:
29 nov 2018, 23:28
Nu ben ik benieuwd: hoe weten die pulsjes of je injecteert of verbruikt

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk

Dat weten ze natuurlijk niet dus opletten dat je ze in de goede lijn zet.
Je hebt er dan ook minimaal 2 nodig, eéń voor verbruik en één voor injectie
.
Mijn wens is: "Dat ook in de toekomst de zon voor iedereen gratis op mag komen."

Gelieve geen technische vragen via pb Klik voor Uitleg

Gebruikersavatar
bruma
Master lid
Berichten: 2596
Lid geworden op: 20 mei 2013, 14:09
Installatie Land: Maak keuze

Re: Smappee verbruiksmeter

Bericht door bruma » 30 nov 2018, 19:38

Dan is t geen bi-directionele meter maar 2 afzonderlijke meters

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk


Gebruikersavatar
Joske_
lid
Berichten: 56
Lid geworden op: 03 feb 2017, 09:01
Installatie Land: België

Re: Smappee verbruiksmeter

Bericht door Joske_ » 01 dec 2018, 19:20

De 'simpele' kWh metertjes hun S0 weet idd t verschil niet tussen injectie en verbruik.

Een iets uitgebreidere kWh meter heeft 2 S0 pulsjes, een voor injectie en 1 voor verbruik. Die hebben ook 2 'telwerken'.
Ik heb verschillende van die eerste verdeeld over mijn kast om de grootverbruikers (wp,...) te monitoren.
Een uitgebreidere heb ik in t begin van de installatie staan. Die lees ik binnen via Modbus, ifv opbrengst van mijn pv panelen stuur ik via Modbus mijn wp aan wanneer t beste moment is om sww bij te verwarmen. Dat is ongeveer t enige wat ik op dit moment verzonnen heb om mijn verbruik een beetje te sturen ifv de zon.

Gebruikersavatar
bruma
Master lid
Berichten: 2596
Lid geworden op: 20 mei 2013, 14:09
Installatie Land: Maak keuze

Re: Smappee verbruiksmeter

Bericht door bruma » 01 dec 2018, 19:25

Joske
Welk merk model van modbus meter heb je en wat is de meetfrequentie er van?

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk



Gebruikersavatar
bartgo
Master lid
Berichten: 547
Lid geworden op: 28 dec 2013, 12:00
Installatie Land: België

Re: Smappee verbruiksmeter

Bericht door bartgo » 01 dec 2018, 20:25

En welke s0? Hoe geef je een startsignaal aan de warmtepomp? Dit kan namelijk ook met Sma maar daarvoor moet ik eerst een s0 en software installeren.

Gebruikersavatar
DaRkMaN_FX
Master lid
Berichten: 2770
Lid geworden op: 17 mei 2013, 09:03
Installatie Land: België
Contacteer:

Re: Smappee verbruiksmeter

Bericht door DaRkMaN_FX » 01 dec 2018, 21:31

WP kan je starten met een modbus signaal.
Ik heb hier een EMU professional klaar voor installatie om hetzelfde te bekomen.

Eastron en nog een ander merk zijn hier ook goed in.
PV1: 30 x ERA Black Solar 190WP, Kostal PIKO 5.5, O: 165° : H:30° | PV2: 16 x LG NeON2 Black 300WP, SMA3000TL-21, O: 255° : H:30° | PV3: 10 x LG NeON2 Black 300WP, SMASB1.5-1VL-40, O: 75 & 255° (polystring) : H:30° | WP: Nibe F1145-12 | ZB: Tisun FI 2/3 + Tisun FS 375/1R

Gebruikersavatar
bartgo
Master lid
Berichten: 547
Lid geworden op: 28 dec 2013, 12:00
Installatie Land: België

Re: Smappee verbruiksmeter

Bericht door bartgo » 01 dec 2018, 23:34

Bij daikin Rotex zie ik enkel smart grid schakeling, waarmee je een signaal kunt geven om ofwel niet te starten of juist wel (zogenaamd afhankelijk van de prijs van de elektriciteit.

Gebruikersavatar
Joske_
lid
Berichten: 56
Lid geworden op: 03 feb 2017, 09:01
Installatie Land: België

Re: Smappee verbruiksmeter

Bericht door Joske_ » 02 dec 2018, 10:30

Eastron idd. Ze komen van alixpress. :D Ook de meterkes zonder modbus zijn van Eastron.

Signaal naar de wp wordt gestuurd door de controller van mijn BA-systeem. Omdat ik ook meet wat t verbruik van de wp apart is, weet de controller (alle da heb ik zo geprogrammeerd) dat er minstens al genoeg energie uit de pv moet komen voor een minimale tijd voor ik dat signaal geef.
Heb de software wel al moeten 'tweaken' de laatste weken, want er is gewoon niet genoeg zon voor de moment. :mrgreen:

Gebruikersavatar
bartgo
Master lid
Berichten: 547
Lid geworden op: 28 dec 2013, 12:00
Installatie Land: België

Re: Smappee verbruiksmeter

Bericht door bartgo » 02 dec 2018, 10:32

Juist. Dan heb je eigenlijk zelf geprogrammeerd wat Sma aanbiedt met zijn home manager 2.0.

Heb je een linkje op aliexpress voor de s0 van Eastron? En hoe installeer je dat dan op 3 fasen?

Gebruikersavatar
bruma
Master lid
Berichten: 2596
Lid geworden op: 20 mei 2013, 14:09
Installatie Land: Maak keuze

Re: Smappee verbruiksmeter

Bericht door bruma » 02 dec 2018, 13:34

Ik heb even in hun productcategorie gedoken
[Url/]http://www.eastrongroup.com/products/23.html[/URL]
Ik kan de modbus gekheid vinden 9600baud (voor een fusie zitten er tussen tot 38400)
Alle parameters doorsturen zal wat tijd vergen.
Dus de meetfrequentie zal toch niet zo hoog liggen waardoor het regelen (HO) altijd achter hinkt.

Hoe werken die batterij omvormers eigenlijk, digitaal of analoog.


Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk


Plaats reactie