Smappee verbruiksmeter

Allerlei
Plaats reactie
Gebruikersavatar
DaRkMaN_FX
Master lid
Berichten: 2779
Lid geworden op: 17 mei 2013, 09:03
Installatie Land: België
Contacteer:

Re: Smappee verbruiksmeter

Bericht door DaRkMaN_FX » 10 okt 2016, 15:55

Uw klemmen op je juiste input aangesloten en uw klemmen in de juiste richting aangesloten ?
Staan normaal pijltjes op.
PV1: 30 x ERA Black Solar 190WP, Kostal PIKO 5.5, O: 165° : H:30° | PV2: 16 x LG NeON2 Black 300WP, SMA3000TL-21, O: 255° : H:30° | PV3: 10 x LG NeON2 Black 300WP, SMASB1.5-1VL-40, O: 75 & 255° (polystring) : H:30° | WP: Nibe F1145-12 | ZB: Tisun FI 2/3 + Tisun FS 375/1R

Gebruikersavatar
peter_bols
Berichten: 3
Lid geworden op: 10 jun 2016, 16:56
Installatie Land: België

Re: Smappee verbruiksmeter

Bericht door peter_bols » 10 okt 2016, 16:07

@DaRkMaN_FX,

bedankt voor je reactie.

ik heb al twee keer die richting gecontroleerd en de pijltjes moeten wijzen richting de zekering kast.
En dat is ook het geval zowel bij de 3 fase van de netkabel (meter) die naar de zekeringkast loopt, als de 3 fase kabel die van de omvormer naar de zekeringkast loopt.
alle pijltjes wijzen richting de zekeringkast.



Mvg

Peter

Gebruikersavatar
DaRkMaN_FX
Master lid
Berichten: 2779
Lid geworden op: 17 mei 2013, 09:03
Installatie Land: België
Contacteer:

Re: Smappee verbruiksmeter

Bericht door DaRkMaN_FX » 10 okt 2016, 16:49

Uw klemmen van 3-fase PV moet tussen de PV & automaat zitten
En uw klemmen van 3-fase "stroom" moet tussen de hoofdautomaat zitten & meterkast
PV1: 30 x ERA Black Solar 190WP, Kostal PIKO 5.5, O: 165° : H:30° | PV2: 16 x LG NeON2 Black 300WP, SMA3000TL-21, O: 255° : H:30° | PV3: 10 x LG NeON2 Black 300WP, SMASB1.5-1VL-40, O: 75 & 255° (polystring) : H:30° | WP: Nibe F1145-12 | ZB: Tisun FI 2/3 + Tisun FS 375/1R

Gebruikersavatar
peter_bols
Berichten: 3
Lid geworden op: 10 jun 2016, 16:56
Installatie Land: België

Re: Smappee verbruiksmeter

Bericht door peter_bols » 10 okt 2016, 17:06

@DaRkMaN_FX,

zoals je aangeeft heb ik ze ook aangesloten.

Ik heb ook de indruk dat er correct wordt gemeten, maar de smappee telt effectief de productie van de PV op bij het verbruik.
Ik heb al eens in de expert mode gekeken, maar om daar zelf zaken in te gaan veranderen heb ik niet genoeg kennis.

Mvg


Peter

Gebruikersavatar
DaRkMaN_FX
Master lid
Berichten: 2779
Lid geworden op: 17 mei 2013, 09:03
Installatie Land: België
Contacteer:

Re: Smappee verbruiksmeter

Bericht door DaRkMaN_FX » 10 okt 2016, 17:31

Even met smappee support contact opnemen? E-mail : [email protected]
PV1: 30 x ERA Black Solar 190WP, Kostal PIKO 5.5, O: 165° : H:30° | PV2: 16 x LG NeON2 Black 300WP, SMA3000TL-21, O: 255° : H:30° | PV3: 10 x LG NeON2 Black 300WP, SMASB1.5-1VL-40, O: 75 & 255° (polystring) : H:30° | WP: Nibe F1145-12 | ZB: Tisun FI 2/3 + Tisun FS 375/1R

Gebruikersavatar
ivanacke
Master lid
Berichten: 2038
Lid geworden op: 10 dec 2015, 12:34
Installatie Land: België
Locatie: Assenede

Re: Smappee verbruiksmeter

Bericht door ivanacke » 10 okt 2016, 19:34

peter_bols schreef:@DaRkMaN_FX,

zoals je aangeeft heb ik ze ook aangesloten.

Ik heb ook de indruk dat er correct wordt gemeten, maar de smappee telt effectief de productie van de PV op bij het verbruik.
Ik heb al eens in de expert mode gekeken, maar om daar zelf zaken in te gaan veranderen heb ik niet genoeg kennis.

Mvg


Peter
ik heb smappee , wat ik kan zeggen is dat de opgewekte zonnestroom correct weergegeven wordt.
dat kan ik niet zeggen over het verbruik , dat scheelt zon 10 % , ik hou mijn meterstanden bij op dag basis ( smappee duidt meer aan)
34 Sunpower panelen monokristallijn SPR-E20-327 WHT-327 Wp (11.118 Wp)
Richting is ZWW 40'
Dakhelling 42 *
Omvormer : Delta energy RPI M 10A
installatie sinds 08-02-2016
Assenede Oost-Vlaanderen regio Gent

japio
Master lid
Berichten: 2216
Lid geworden op: 23 mar 2014, 10:14
Installatie Land: Nederland
Locatie: Mijdrecht
Contacteer:

Re: Smappee verbruiksmeter

Bericht door japio » 19 jan 2017, 08:37

Smappee heeft sinds enkele maanden een verbeterde herkenning (NILM 2.0) en dit lijkt beter te werken dan de eerdere versies. Het betreft een update dus ook alle 'oude' Smappee's kunnen de overstap maken.
SolarEdge gecertificeerd dealer

Gebruikersavatar
DaRkMaN_FX
Master lid
Berichten: 2779
Lid geworden op: 17 mei 2013, 09:03
Installatie Land: België
Contacteer:

Re: Smappee verbruiksmeter

Bericht door DaRkMaN_FX » 19 jan 2017, 09:01

Toch even afwachten wat nu de gebruikers ervan denken.
Om een warmtepomp te monitoren hadden ze problemen en geven ze ook toe
PV1: 30 x ERA Black Solar 190WP, Kostal PIKO 5.5, O: 165° : H:30° | PV2: 16 x LG NeON2 Black 300WP, SMA3000TL-21, O: 255° : H:30° | PV3: 10 x LG NeON2 Black 300WP, SMASB1.5-1VL-40, O: 75 & 255° (polystring) : H:30° | WP: Nibe F1145-12 | ZB: Tisun FI 2/3 + Tisun FS 375/1R

Gebruikersavatar
klg
lid
Berichten: 33
Lid geworden op: 29 dec 2012, 11:42
Installatie Land: Maak keuze

Re: Smappee verbruiksmeter

Bericht door klg » 20 jan 2017, 16:42

hier een Smappee gebruiker : ook na de update werkt identificatie van de bronnen niet zoals je zou hopen.

Het enige wat Smappee juist meet is het totaal verbruik en opbrengst vd zonnepanelen. Voor de rest blijft dit niet echt doen wat het beloofd zijnde individuele aparaten vinden die je dan zelf identificeert (vorige versie) of laat identificeren (nieuwe update). Zodra je een apparaat hebt met soort gelijk vermogen slaat hij ze door elkaar.

Gebruikersavatar
ivanacke
Master lid
Berichten: 2038
Lid geworden op: 10 dec 2015, 12:34
Installatie Land: België
Locatie: Assenede

Re: Smappee verbruiksmeter

Bericht door ivanacke » 20 jan 2017, 17:19

klg schreef:
20 jan 2017, 16:42
hier een Smappee gebruiker : ook na de update werkt identificatie van de bronnen niet zoals je zou hopen.

Het enige wat Smappee juist meet is het totaal verbruik en opbrengst vd zonnepanelen. Voor de rest blijft dit niet echt doen wat het beloofd zijnde individuele aparaten vinden die je dan zelf identificeert (vorige versie) of laat identificeren (nieuwe update). Zodra je een apparaat hebt met soort gelijk vermogen slaat hij ze door elkaar.
Die update van smappee gebeurt die automatisch of moet dat manueel en hoe ?
34 Sunpower panelen monokristallijn SPR-E20-327 WHT-327 Wp (11.118 Wp)
Richting is ZWW 40'
Dakhelling 42 *
Omvormer : Delta energy RPI M 10A
installatie sinds 08-02-2016
Assenede Oost-Vlaanderen regio Gent

Gebruikersavatar
klg
lid
Berichten: 33
Lid geworden op: 29 dec 2012, 11:42
Installatie Land: Maak keuze

Re: Smappee verbruiksmeter

Bericht door klg » 20 jan 2017, 20:05

ivanacke schreef:
20 jan 2017, 17:19
klg schreef:
20 jan 2017, 16:42
hier een Smappee gebruiker : ook na de update werkt identificatie van de bronnen niet zoals je zou hopen.

Het enige wat Smappee juist meet is het totaal verbruik en opbrengst vd zonnepanelen. Voor de rest blijft dit niet echt doen wat het beloofd zijnde individuele aparaten vinden die je dan zelf identificeert (vorige versie) of laat identificeren (nieuwe update). Zodra je een apparaat hebt met soort gelijk vermogen slaat hij ze door elkaar.
Die update van smappee gebeurt die automatisch of moet dat manueel en hoe ?
Expert mode -> instellingen -> toestel detectie versie 1 of versie 2

Versie 1 is je huidige, versie 2... de update

Als je wisselt verlies je al je gedetecteerde toestellen en begint hij opnieuw te zoeken, dat enkele dagen/weken duurt. Als je tevreden bent over de toestellen die je nu hebt op je smappee, zijnde hij maakt niet te veel fouten of wisselt niet constant alles door elkaar .... hou je houdige versie 1 want gaat niet gelukkiger worden bij versie 2.

Je tellers voor verbruik en opbrengst indien je zonnepanelen hebt, gaan niet verloren

japio
Master lid
Berichten: 2216
Lid geworden op: 23 mar 2014, 10:14
Installatie Land: Nederland
Locatie: Mijdrecht
Contacteer:

Re: Smappee verbruiksmeter

Bericht door japio » 20 jan 2017, 20:42

@KLG, al wat langer over naar versie 2?
SolarEdge gecertificeerd dealer

Gebruikersavatar
ivanacke
Master lid
Berichten: 2038
Lid geworden op: 10 dec 2015, 12:34
Installatie Land: België
Locatie: Assenede

Re: Smappee verbruiksmeter

Bericht door ivanacke » 21 jan 2017, 13:39

Als je wisselt verlies je al je gedetecteerde toestellen en begint hij opnieuw te zoeken, dat enkele dagen/weken duurt. Als je tevreden bent over de toestellen die je nu hebt op je smappee, zijnde hij maakt niet te veel fouten of wisselt niet constant alles door elkaar .... hou je houdige versie 1 want gaat niet gelukkiger worden bij versie 2.

waarschijnlijk verlies je ook de instellingen van je smart pluggen ?
34 Sunpower panelen monokristallijn SPR-E20-327 WHT-327 Wp (11.118 Wp)
Richting is ZWW 40'
Dakhelling 42 *
Omvormer : Delta energy RPI M 10A
installatie sinds 08-02-2016
Assenede Oost-Vlaanderen regio Gent

japio
Master lid
Berichten: 2216
Lid geworden op: 23 mar 2014, 10:14
Installatie Land: Nederland
Locatie: Mijdrecht
Contacteer:

Re: Smappee verbruiksmeter

Bericht door japio » 21 jan 2017, 15:00

ivanacke schreef:
21 jan 2017, 13:39
waarschijnlijk verlies je ook de instellingen van je smart pluggen ?
Die instellingen blijven behouden, de update betreft alleen de opgeslagen apparaten.

Mijn gedachte was; het kan alleen maar beter worden :lol:
SolarEdge gecertificeerd dealer

Gebruikersavatar
klg
lid
Berichten: 33
Lid geworden op: 29 dec 2012, 11:42
Installatie Land: Maak keuze

Re: Smappee verbruiksmeter

Bericht door klg » 24 jan 2017, 10:46

japio schreef:
20 jan 2017, 20:42
@KLG, al wat langer over naar versie 2?
2 maand op dit moment, heb wel spijt dat ik de switch heb gedaan. Ooit veel tijd in gestoken bij versie 1 om toch verschillende geidentificeerde apparaten te linken aan het zelfde apparaat. niet dat het allemaal zo perfect is, vaatwas/waterboiler/wasmachine/kookplaat van zodra het verbruikte vermogen iets of wat in de buurt van elkaar ligt smijt hij ze door elkaar en kan geen onderscheid zien.

Plaats reactie