Verplaatsbare windmolen heeft geen vergunning nodig ->

Post hier alles over alternatieve energie bronnen
Zie onze Wiki pagina
Gebruikersavatar
alfa
Master lid
Berichten: 1707
Lid geworden op: 23 dec 2014, 14:13
Installatie Land: België

Re: Verplaatsbare windmolen heeft geen vergunning nodig ->

Bericht door alfa » 22 aug 2016, 16:13

janus schreef:
Een windmolen generator van 48 V DC produceert 200 watt per uur
Je bedoelt een windmolen van 48V heeft een vermogen van 200watt in 1 uur produceer hij dus 0,2kWh
Is niet het zelfde want heeft een vermogen max; van 600 watt maar produceert gemiddeld 200 watt per uur.
En hoeveel KWh produceren er dan 10 door omvormer 48V Dc -240V AC ?
10 windmolentjes van 48 V produceren samen 2 kwh door omvormer geeft dit 240V AC à 0,4 kwh
Het blijft nog altijd 3504 kwh en niet 1752 kwh
En word beter gespreid over jaar op net.
ps . het verlies van een omvormer PV installatie is dat 10%?
Want die zou je kunnen gebruiken voor windmolentjes van 48 V DC
Laatst gewijzigd door alfa op 22 aug 2016, 16:25, 2 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
janus
Site Admin
Site Admin
Berichten: 11738
Lid geworden op: 04 mar 2009, 22:39
Installatie Land: Ander
Locatie: Ten zuiden van antwerpen
Sponsor ons: Afbeelding
Contacteer:

Re: Verplaatsbare windmolen heeft geen vergunning nodig ->

Bericht door janus » 22 aug 2016, 16:33

Een allerlaatste poging voor Ik ga stoppen met de rekenles want ik heb het idee dat je mij zit uit te lachen achter je pc ?
10 windmolentjes van 48 V produceren samen 2 kwh door omvormer geeft dit 240V AC à 0,4 kwh
Schrijf hier de formule eens vanuit zodat de eenheden blijven kloppen.
.
Mijn wens is: "Dat ook in de toekomst de zon voor iedereen gratis op mag komen."

Gelieve geen technische vragen via pb Klik voor Uitleg

Gebruikersavatar
bruma
Master lid
Berichten: 2596
Lid geworden op: 20 mei 2013, 14:09
Installatie Land: Maak keuze

Re: Verplaatsbare windmolen heeft geen vergunning nodig ->

Bericht door bruma » 22 aug 2016, 16:49

Een 200W producerend windgeneratortje van 48V geeft een stroom van quasi 4,17A.
Jij wil er 5 in serie zetten zodat je 240V hebt, dan is het vermogen 240V*4,17A oftewel 1000W. Dan nog uw tweede kring parallel is nog eens 1000W.
Samen dus 2000W.
Als ze 24u aan de slag zijn dan kom je uit op 48KWh uit per dag.
Indien het oorspronkelijk 600w generatortjes zijn dan heb je 6000wp wat op jaarbasis zo'n >6000KWh zullen opbrengen. (Bron zonnearc proven)

tapatalk with smartphone

Gebruikersavatar
alfa
Master lid
Berichten: 1707
Lid geworden op: 23 dec 2014, 14:13
Installatie Land: België

Re: Verplaatsbare windmolen heeft geen vergunning nodig ->

Bericht door alfa » 22 aug 2016, 21:48

gegevens =
10 windmolentjes met een vermogen van max. 600 watt 48 V DC
nominaal rendement van 1 windmolentje gemiddeld 0,2 kwh 48V DC
Dus 10 windmolentjes hebben een nominaal rendement van 2 kwh 48V DC
Geeft over heel jaar 17520 kwh 48V DC

Steek dat rendement met omvormer van 48V DC - 240V AC op net .
Als je de spanning wil verhogen met omvormer zakt het vermogen evenredig in % of ben ik het mis?
Ik kom nog altijd op 3504 kwh 240V AC uit.

Gebruikersavatar
janus
Site Admin
Site Admin
Berichten: 11738
Lid geworden op: 04 mar 2009, 22:39
Installatie Land: Ander
Locatie: Ten zuiden van antwerpen
Sponsor ons: Afbeelding
Contacteer:

Re: Verplaatsbare windmolen heeft geen vergunning nodig ->

Bericht door janus » 22 aug 2016, 22:08

Ik wordt er eerlijk gezegd een beetje moe van, je blijft hier maar onzin uitkramen zonder onze antwoorden te lezen of te beantwoorden.

Rendement is in % toch niet in kWh , en wat heeft die spanning er mee te maken,

Dus of je post nu een zinnige berekening of we stoppen ermee, aan mijn geduld komt ook een einde.
.
Mijn wens is: "Dat ook in de toekomst de zon voor iedereen gratis op mag komen."

Gelieve geen technische vragen via pb Klik voor Uitleg

Gebruikersavatar
bruma
Master lid
Berichten: 2596
Lid geworden op: 20 mei 2013, 14:09
Installatie Land: Maak keuze

Re: Verplaatsbare windmolen heeft geen vergunning nodig ->

Bericht door bruma » 22 aug 2016, 22:11

alfa schreef: Als je de spanning wil verhogen met omvormer zakt het vermogen evenredig in % of ben ik het mis?
doel van een omvormer: energie van ene soort (DC andere spanning) omzetten naar andere bruikbare (AC 230V) liefst 100% maar er treed toch enig verlies op zodat die werkt aan 94-96%, je verliest die 6-4%.
Is zo bij een PV omvormer en ook voor een omvormer van windenergie.
Ik kan je hersenkronkel niet volgen waarom je vermogen zou afhangen van je spanning.
Tenzij je rekent met constante weerstand dan is dit wel het geval maar zo werkt een omvormer niet

Gebruikersavatar
alfa
Master lid
Berichten: 1707
Lid geworden op: 23 dec 2014, 14:13
Installatie Land: België

Re: Verplaatsbare windmolen heeft geen vergunning nodig ->

Bericht door alfa » 23 aug 2016, 09:40

Even de andere richting.
Hoeveel verbruiken 10 halogeen lampen van elk 48v met elk een verbruik van 200watt op een jaar aan netmeter?

Gebruikersavatar
bruma
Master lid
Berichten: 2596
Lid geworden op: 20 mei 2013, 14:09
Installatie Land: Maak keuze

Re: Verplaatsbare windmolen heeft geen vergunning nodig ->

Bericht door bruma » 23 aug 2016, 10:44

alfa schreef:Even de andere richting.
Hoeveel verbruiken 10 halogeen lampen van elk 48v met elk een verbruik van 200watt op een jaar aan netmeter?
Mijn laatste poging

10 lampen van 200Watt, ongeacht of ze nu op 12V werken, zijnde halogeenspots, op 24V of 48V of 230V ze verbruiken elk 200Watt samen 2000Watt of 2KW.
Een heel jaar is dus 2*24/dag *365 dagen oftewel 17.520KWh (ongeacht op welke spanning ze werken, dit zit verwerkt in het vermogen spanning*stroom, op 48V zal de stroom 4 keer kleiner zijn dan op 12V)

Een halogenspot van 12V/20Watt verbruikt evenveel als een halogeenspot van 48V/20Watt als eentje van 230V/20Watt, ze verbruiken alle drie 20 Watt, hun eigen weerstand is anders en naargelang is hun stroom ook anders

Gebruikersavatar
alfa
Master lid
Berichten: 1707
Lid geworden op: 23 dec 2014, 14:13
Installatie Land: België

Re: Verplaatsbare windmolen heeft geen vergunning nodig ->

Bericht door alfa » 23 aug 2016, 11:23

Oke
Het moest eigenlijk met ampère zijn de berekening.

Gebruikersavatar
alfa
Master lid
Berichten: 1707
Lid geworden op: 23 dec 2014, 14:13
Installatie Land: België

Re: Verplaatsbare windmolen heeft geen vergunning nodig ->

Bericht door alfa » 23 aug 2016, 20:47

Maar de essentie van het klungelig rekenen van mij :? ging eigenlijk over dat je met 10 kleine windmolentjes net het zelfde kan als met een PV installatie en een beter spreiding op net heeft.(vooral wintermaanden)

Gebruikersavatar
bruma
Master lid
Berichten: 2596
Lid geworden op: 20 mei 2013, 14:09
Installatie Land: Maak keuze

Re: Verplaatsbare windmolen heeft geen vergunning nodig ->

Bericht door bruma » 23 aug 2016, 21:24

Was gewoon een tunnelvisie, nu een helicopterview

Zoals gemeld (bron) waar ze PV en een molen hadden op piloon op de buiten (proven) bracht de molen iets meer dan 100% op en de PV net geen 100%.
Deze hier staat wel quasi op de grond.

tapatalk with smartphone

Gebruikersavatar
janus
Site Admin
Site Admin
Berichten: 11738
Lid geworden op: 04 mar 2009, 22:39
Installatie Land: Ander
Locatie: Ten zuiden van antwerpen
Sponsor ons: Afbeelding
Contacteer:

Re: Verplaatsbare windmolen heeft geen vergunning nodig ->

Bericht door janus » 23 aug 2016, 22:08

Waarom blijf je maar over die 10 molentjes praten als 1 genoeg is ù%
Heb je er al eens een klap van gehad :lol:

En uiteraard iets wat 24 op 24 werkt geeft een betere spreiding als iets wat van de zeer onvoorspelbare zon afhankelijk is.
.
Mijn wens is: "Dat ook in de toekomst de zon voor iedereen gratis op mag komen."

Gelieve geen technische vragen via pb Klik voor Uitleg

Gebruikersavatar
alfa
Master lid
Berichten: 1707
Lid geworden op: 23 dec 2014, 14:13
Installatie Land: België

Re: Verplaatsbare windmolen heeft geen vergunning nodig ->

Bericht door alfa » 23 aug 2016, 22:21

Ik denk niet dat ik een volledige jaar dekking heb met een molentje van 48 volt met een max. vermogen van 600 watt
Het gemiddeld vermogen van jaar opbrengst zal een pak lager liggen, maar met 5 of 10 van die molentjes liggen de kaarten gunstig.

Gebruikersavatar
janus
Site Admin
Site Admin
Berichten: 11738
Lid geworden op: 04 mar 2009, 22:39
Installatie Land: Ander
Locatie: Ten zuiden van antwerpen
Sponsor ons: Afbeelding
Contacteer:

Re: Verplaatsbare windmolen heeft geen vergunning nodig ->

Bericht door janus » 23 aug 2016, 22:49

Met die skystream kom je toch in de buurt lijkt mij?
.
Mijn wens is: "Dat ook in de toekomst de zon voor iedereen gratis op mag komen."

Gelieve geen technische vragen via pb Klik voor Uitleg

Gebruikersavatar
stef71
lid
Berichten: 87
Lid geworden op: 20 mei 2016, 12:23
Installatie Land: België
Locatie: Neerpelt

Re: Verplaatsbare windmolen heeft geen vergunning nodig ->

Bericht door stef71 » 25 aug 2016, 11:18

Maar of je er nu 10 of 5 of maar een 'nodig' hebt blijft de vraag: Heb je er echt geen vergunning voor nodig?

Plaats reactie